J20: Max Bohlin sammanfattar helgen
Publicerad: 2017-10-08
J20
Max Bohlin, assisterande tränare i J20 sammanfattar helgens matcher mot Färjestad och Örebro.

Inför matchen mot topplaget Färjestad pratade vi mycket om att komma ut starkt i första perioden. Det lyckas vi med och är det bättre laget trots underläge med 1-0. I andra perioden gör Färjestad 2-0 redan efter 40 sekunder direkt efter att vi har haft ett jätteläge att kvittera. Färjestad tar över matchbilden i andra perioden, delvis på grund av att vi tar väldigt många utvisningar.

Med 0-3 underläge inför sista rycker vi återigen upp oss spelmässigt och radar upp målchanser utan att få hål på målvakten. Istället får Färjestad återigen chansen i 5-3 samt 5-4 där de stänger matchen med två mål. Martin Jönsson gör ett tröstmål i slutminuten och matchen slutar med förlust 5-1. Vi möter idag ett defensivt starkt färjestad som är bra framför båda målen.

Söndagsmatchen borta mot Örebro inleds med att hemmalaget tar kommandot med mycket press och skridskoåkning Vi växlar upp under sista delen av perioden men Örebro har ledningen med 1-0. Andra perioden startar med att vi spelar riktigt bra i 3-5 i två minuter. Därefter får vi chansen i powerplay där Filip Svenningsson skjuter in 1-1 på ett flygande anfall. Perioden slutar 1-0 till oss trots att vi som i lördags spenderar alldeles för mycket tid i utvisningsbåset.

Tredje perioden är spelmässigt jämn där Örebro skjuter in ledningsmålet till 2-1 efter 5 minuter. Efter det ligger vi på och skapar en del målchanser. Vi tar ut målvakten och spelar 6-5 utan utdelning. Örebro gör istället 3-1 i öppen kasse som också blir slutresultatet i dagens match.

Vi sammanfattar helgen med att vi stundtals spelar bra i 5-5-spelet. Vi behöver jobba med att få utdelning på våra målchanser samt att begränsa antalet utvisningar. Nästa vecka blir lite lättare med endast en match på lördagen borta mot Växjö.