J20 hakar på i toppen
Publicerad: 2019-02-16
J20
HV71:s J20 vann lördagens bortamatch mot MODO Hockey med 6-5 efter straffar. Anton Heikkinen, Jakob Grönhagen, Ebbe Fjellström, Max Wennlund och Zion Nybeck skrev in sig i målprotokollet.

Tabellen i J20 SuperElit Top10 är som ett getingbo, där det skiljer sju poäng mellan första och sjätte plats. HV71 jagade på lördagen nya poäng för att stanna kvar bland topp tre i tabellen, när laget gästade MODO Hockey i Fjällräven Center. HV fick en smakstart på matchen och tog lednignen med 1-0 efter drygt halva första akten, genom Anton Heikkinen. Ledningen utökades till 2-0 av Jacob Grönhagen i powerplay strax innan den första perioden var över och fem minuter in i mittperioden kom även 3-0 via Ebbe Fjellström, men sedan vaknade hemalaget till.

Först kom reduceringen till 1-3 i mittperioden och i den tredje perioden gjorde MODO tre snabba mål och gick upp i en 4-3-ledning. Där svängde matchen igen och på en och en halv minut hade Max Wennlund kvitterat och Zion Nybeck återgett HV ledningen med 5-4. MODO statsade allt framåt och plockade målvakten, vilket också gav utdelning i form av en kvittering med 17 sekunder kvar. Matchen gick förlängning och senare även till straffar och där var det Zion Nybeck som noterades för det matchvinnande straffslaget som betydde att HV71 plockade hem extrapoängen.