Ny seger för J20
Publicerad: 2017-10-01
J20
HV71:s J20 befäste sin serieledning efter söndagens seger i E4-derbyt mot serietvåan Linköpings HC med 5-3. Smedberg, Jönsson, Sundberg, Wennlund och Heikkinen gjorde varsitt mål för HV71.

HV71 ville dryga ut sin serieledning när antagonisten Linköpings HC kom besök och tog även ledning med både 1-0 och 2-0 i den första perioden, via Karl Smedberg och Martin Jönsson. I den andra perioden utökade Benjamin Sundberg lednigen till 3-0, innan Linköping i den tredje reducerade snabbt två gånger om. HV svarde dock med att göra två mål via Max Wennlund och Anton Heikkinen. Gästerna reducerade ytterligare en gång innan matchen var över, men närmare än så kom man inte, utan HV71 tog tre nya sköna poäng efter 5-3-segern.

Max Bohlin, assisterande tränare, ger sin syn på helgen

I lördagsmatchen mot Södertälje är vi inte alls nöjda med första perioden. Södertälje gör det bra och vinner de flesta en mot en-situationerna ute på isen. Vi rycker upp oss spelmässigt i andra perioden och har flertalet långa sekvenser i Södertäljes försvarszon. Med likaläge inför sista perioden drar vi det längsta strået när Filip Svenningsson från en bra spelvändning skjuter in ett hårt skott i mål till seger 4-3.

Dagens match mot Linköping visste vi skulle bli tuff då de hittills visat att de kommer vara ett topplag i serien. Linköping spelar ett aggressivt presspel med snabba spelvändningar. I första perioden lyckas vi med vår nyckel att flytta pucken snabbt bort från deras press och leder rättvist med 2-0 inför period två.

I andra perioden kommer Linköping ut hårt och tar över matchen spelmässigt. Vi tar time out efter tio minuter och därefter ändras matchbilden till vår fördel. 3-0 kommer från Benjamin Sundberg som lägger upp pucken snyggt i nättaket.

En bit in i tredje perioden får Linköping utdelning i numerärt överläge följt av en ytterligare reducering till 3-2 bytet efter. Vi visar därefter upp ett imponerande tålamod i spelet och gör en bra sista del av matchen. Max Wennlund och Anton Heikkinen ser till att dryga ut vår ledning till 5-2 en bit in i tredje. Slutresultatet blir 5-3.

Sammanfattningsvis tar vi i helgen hem sex nya poäng och avslutar veckan som serieledare. Nästa vecka väntar tre nya matcher mot Frölunda, Färjestad och Örebro.

HV71 - Linköpings HC 5 - 3 (2-0, 1-0, 2-3)

08:34 1 - 0 HV71, 91. Karl Smedberg (26. Heikkinen), EQ
16:25 2 - 0 HV71, 23. Martin Jönsson (25. Stjern Svensson, 28. Fransson), EQ

33:47 3 - 0 HV71, 10. Benjamin Sundberg (29. Malmberg, 3. Johansson), EQ

47:38 3 - 1 LHC, 20. Olle Lycksell (40. Lindberg, 45. Lundmark), PP1
47:56 3 - 2 LHC, 21. Jonathan Rodensjö (63. Eklöf, 3. Worge Kreü), EQ
51:36 4 - 2 HV71, 17. Max Wennlund (4. Johansson), EQ
56:15 5 - 2 HV71, 26. Anton Heikkinen (18. Johansson)