Juniorkollen: J18 ångar på
Publicerad: 2022-10-31
JUNIOR
HV71 J18 tog den gångna veckan två nya stabila segrar i J18 Regional Syd och har nu utökat segersviten till fem raka matcher.

J18:
De yngre juniorerena är just nu inne i ett otroligt stim. Inte nog med att målproduktionen har varit enorm, nu har laget även stabilisert försvarsspelet, vilket gör det oerhört svårt för motståndarna att göra mål. Det fick inte minst Malmö Redhawks erfara under tisdagen i Husqvarna Garden. Efter ett varsitt hattrick av Melker Vallgren och Bruno Idzan, och ett mål vardera utav Vincent Sandberg, Viktor Olofsson och Eric Nordmark, tillsammans med en storspelande Olof Glifford mellan stolparna, så kunde J18 kamma hem segern med hela 9-0.

Laget reste sedan på söndagen västerut för att ta sig ann Borås HC i Borås Ishall, där det dock inte blev samma målproduktion. Istället var det hemmalaget som tog ledningen i den andra perioden, efter mål i powerplay. Men det målet blev en väckarklocka för HV71, som knappt tre minuter senare kvitterade via Bruno Idzan och innan perioden var över hade Theo Sonestedt petat in ledningsmålet till 1-2 och Idzan utökat till 1-3 med sitt andra mål för dagen. Slutresultatet fastställdes sedan i den tredje perioden, när Roko Gorsic sköt in sitt första mål för säsongen till 1-4.

Veckan matcher:
HV71 - Malmö Redhawks 9 - 0 (5-0, 2-0, 2-0)
Borås HC - HV71 1 - 4 (0-0, 1-3, 0-1)

J20:
Det blev tre nya matcher för J20 den gångna veckan. På onsdagens ställdes man mot Oskarshamn för tredje gången på två veckor och liksom de två föregående matcherna så skulle onsdagens möte sluta med HV-seger. Men segern satt långt inne, för med två minuter kvar av matchen så var Bruno Idzan HV:s enda målskytt, medan gästerna hade lyckats peta in två puckar bakom Noah Erliden. Det går dock fort i hockey, för efter 58:35 kvitterade Axel Landén till 2-2 och när klockan stog på 59:34 prickade Vincent Sandberg in segermålet till 3-2.

Den starka vändningen följdes sedan upp med en ny seger i Malmö på lördagen. Viktor Olofsson, Hugo Pettersson, Hampus Sandahl och Edvin Nilsson stod för målen i 4-2-segern i Malmö Isstadion och såg till att HV71 tog sin sjunde raka seger i J20 Nationell Södra. Sviten skulle dock brytas på söndagen hemma mot Färjestad. Där blev Edvin Nilsson HV:s enda målskytt och HV71 fick se sig besegrade med 1-5 efter 60 minuters spel.

Veckans matcher:
HV71 - IK Oskarshamn 3 - 2 (0-1, 1-1, 2-0)
Malmö Redhawks - HV71 2 - 4 (1-2, 0-0, 1-2)
HV71 - Färjestad BK 1 - 5 (1-2, 0-0, 0-3)

U16:
Efter att ha gått obesegrade genom de sju första omgångarna, skulle segersviten ta slut öven för de äldsta ungdomarna. På lördagen gästades man utav Malmö, som efter en jämn tillställning lyckades dra det längsta strået och ta hem samtliga tre poäng efter en uddamålsseger.

Tight skulle det bli även på söndagen, när HV71 reste till Kungsbacka för att möta Hanhals. Hemmalaget hade en 2-0-ledning efter två spelade perioder, men efter en stor press så hämtade HV ikapp till 2-2 och tog matchen till övertid. Den förblev mållös och matchen fick avgöras på straffar, där Hanhals drog det längsta strået och plockade hem extrapoängen.

HV71 - Malmö Redhawks 4 - 5 (0-0, 3-4, 1-1)
Hanhals IF - HV71 3 - 2 (0-0, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0)