J18 förlorade semifinalen – nu väntar bronsmatch
Publicerad: 2022-04-07
J18 SM-slutspel
Efter en jämn SM-semifinal förlorade HV71 mot Brynäs IF med 2–1. Egor Polin gjorde HV71:s mål enda mål i den andra perioden.

Det var en jämn match rakt igenom när HV71 och Brynäs spelade om en SM-finalplats i Nyköping på fredagskvällen. Brynäs tog en tidig ledning i den första perioden och det skulle dröja till inledningen av den andra perioden innan HV71 kvitterade. Egor Polin rundade målburen och med ett snabbt handledsskott hittade han en lucka bakom Brynäs-målvakten. I slutet av den andra perioden återtog Brynäs ledningen.

I den tredje perioden tryckte HV71 på för kvittering, men pucken ville inte in denna kväll och efter 60 minuter stod Brynäs som segrare. Gävlelaget är därmed klart för SM-final mot Djurgården. För HV71 väntar nu bronsmatch mot Rögle BK. Matchen spelas imorgon fredag kl 16:00 i Nyköping.

Brynäs IF – HV71 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Mål: Egor Polin
Målvakt: Noah Erliden (92,86 SVS%)
Skott: 28–30