Juniorkollen: Dubbla segrar för J20
Publicerad: 2022-11-21
JUNIOR
HV71 J20 vann båda sina bortamatcher under föregående vecka och hakar på i tabelltoppen av J20 Nationell Södra.

J20:
Efter tio dagars uppehåll så åkte J20 på torsdagen till Södertälje för säsongens andra möte lagen emellan. Det första vann SSK med 5-3 i säsongspremiären, men på torsdagen skulle HV ta revansch. Redan i den första perioden gav Hugo Pettersson laget ledningen och Erik Påhlsson utökade till 0-2 sent i mittperioden. Hemmalaget skakade liv i matchen med ett tidigt reduceringsmål i den tredje, men två mål på fyra minuter från Egor Polin och Oscar Fisker Molgaard stägnde matchen till HV:s favör.

På lördagen åkte laget på ytterligare en bortaresa, denna gången till Västerås, där laget varit och vunnit en gång redan denna säsongen. Då blev det 3-2 till HV efter förlängning, men på lördagens skulle man knipa samtliga tre poäng. Matchen var länge jämn och efter mål av Bruno Idzan, Erik Påhlsson och Hugo Pettersson så hade HV en 3-1-ledning tidigt i den tredje perioden. Västerås reducerade dock och chansade sedan med att ta ut målvakten och jaga kvittering, men då satte Albert Schioldan istället 4-2 i tom bur och säkrade sägern.

Veckans matcher: Torsdag 17/11, Södertälje SK - HV71 2 - 4 (0-1, 0-1, 2-2) Lördag 19/11, Västerås IK - HV71 2 - 4 (0-1, 1-1, 1-2)

J18:
Lika bra gick det inte för J18 föregående veckan. I torsdagens bortamatch så tog man både ledningen med 1-0 via Samuel Herlitz och kvitterade till 2-2 med fyra minuter kvar av matchen via Theo Sonestedt. Men endast 30 sekunder efter kvitteringen återtog Växjö ledningen och kunde sedan även fastställa slutresultatet till 4-2 i tom kasse.

I söndagens hemmamatch mot Linköping så var J18 ute efter revansch och man var stundtals helt dominanta på isen. Men trots skottens vanns med 66-15 så var det gästerna som gjorde matchens enda mål efter drygt halva matchen och kunde knipa samtliga tre poäng.

Veckans matcher: Torsdag 17/11, Växjö Lakers - HV71 4 - 2 (0-1, 1-0, 3-1) Söndag 20/11, HV71 - Linköping HC 0 - 1 (0-0, 0-1, 0-0)