Backar bakom femte raka mot Timrå
Publicerad: 2013-02-21

HV71 tog femte raka segern för säsongen mot Timrå IK efter kvällens bortaseger med 2-1. Backarna Elias Fälth och Mattias Karlsson gjorde målen och Jonas Gunnarsson storspelade i HV-kassen.

Matchen skulle komma att börja ganska trevande och verken Timrå eller HV71 fick några farliga chanser. Det var först efter 08:34 som David Petrasek åkte ut två min för interference som Timrå skulle få sitt första farliga läge. Det var Sebastian Erixon som slängde ner en puck mot mål som var nära att styras in förbi Gunnarsson i HV-målet.

Förutom det hade Timrå väldigt svårt att ens ta sig in i anfallszon. Men Timrå skulle strax därefter få en ny chans i numerärt överläge, när Per Ledin utvisats två min för high-sticking. Även denna gång skulle det bli svårt för hemmalaget att etablera något tryck och de hade stora problem att ens ta in sig i Hv:s zon.

HV71 skulle efter boxplay spelet bli bättra och få en del kontringslägen men inget som resulterade i något mål. Istället var det Timrå som med några farliga skott i slutet av perioden skulle vara närmast ett mål. Men resultatet stod sig och de båda lagen gick till pausvila med 0-0.

Tempostark mittperiod

Publiken i E.on arena skulle i den andra perioden få se ett mycket intensivare och fartfylldare spel. Det var HV71 som skulle stå för det mesta av spelet medan Timrå kom upp med en del kontringar. HV skulle också få läge att spräcka Daniel Bellissimos nolla efter 05:46 då de fick spela powerplay för första gång i matchen. Dock så spelade Timrå likt HV71 ett väldigt bra boxplayspel och bortalaget hade svårt att komma till några egentliga lägen.

Timrå kom att växa in i matchen mer och mer och efter drygt halva perioden var det Timrå som höll i taktpinnen och var vid många tillfällen nära 1-0. Inte minst när Niklas Nordgren fick stå helt ren framför Gunnarsson men en bra räddning stoppade Timrå från att ta ledningen.

Istället var det HV71 som skulle stå för matchens första mål efter en snygg droppass av Andreas Jämtin så var det bara för Elias Fälth att dundra in 0-1 efter 18.05. Målet skulle ge HV lite luft under vingarna och de var även nära 0-2 i slutet men Bellissimos avvärjde bra och perioden slutade 0-1.

- Spelet är inte till belåtenhet det är mycket folk överallt och misstag så det gäller att vara vaken sa Elias Fälth i C More om spelet i den andra perioden.

Slumpmål avgjorde

Den tredje perioden skulle fortsätta i samma stil som den andra, med en hög intensitet men denna gång med Timrå som höll i taktpinnen. Timrå skulle stå för en hel del farliga lägen och Gunnarsson fick jobba hårt för att freda sitt mål. Och inte helt oväntat var det hemmalaget som skulle stå för en kvittering. En kvittering som fick videogranskas efter en tveksam hög klubba från Matt Murley men som godkändes.

Efter målet fortsatte Timrå pressa på och fick strax därefter även chansen att ta ledningen via ett powerplay. HV71 lyckades reda ut stormen men det var ytterst nära att Timrå lyckades pressa in ett ledningsmål. HV lyftes av det starka boxplayspelet och hade en hel del farliga lägen. Det skulle också komma ett mål innan perioden tog till ända.

Mattias Karlsson sköt iväg en slumppuck som styrdes på Oscar Hedman i Timrå och in i mål. Målet kom efter 12.52. De sista minuterna skulle bli en vild jakt på en kvittering från hemmalagets del. Trots ett skott i stolpen med bara någon minut kvar lyckades inte Timrå kvittera och HV71 inkasserade sin femte raka seger mot Timrå den här säsongen.