Ny seger för damerna
Publicerad: 2018-09-21
HV71 Dam tog en ny tung skalp när man besegrade Brynäs IF med 4-1 hemma i Kinnarps Arena. Michelle Claesson, Claudia Kepler, Maja Jakobsson och Sanni Hakala gjorde varsitt mål i segern.

Brynäs IF tippades på förhand som en stark utmanare till årets SM-guld, men har fått en seg start på säsongen. I matchen mot HV71 så fick man dock en bra start och tog ledningen knappt halvvägs in i den första perioden. Det skulle dröja en kvart in på mittperioden innan HV tillslut fick hål på gästerna, efter ett stort spelövertag.

Och vilken utdelning man fick. Michelle Claesson kvitterade till 1-1 och knappt två minuter senare hade Claudia Kepler sett till att steken var vänd, när hon petade in sitt andra mål för säsongen. I den tredje perioden utökade Michelle Claesson ledningen till 3-1 och 17 sekunder senare fastställde Sanni Hakala slutresultatet till 4-1 och fixade tre nya fina poäng åt HV71.

HV71 - Brynäs IF 4 - 1 (0-1, 2-0, 2-0)

09:41 0 - 1 BIF, 91. Georgina Farman (16. Furulund), EQ

35:03 1 - 1 HV71, 9. Michelle Claesson (21. Palm, 29. Wikner-Zienkiewicz), EQ
36:58 2 - 1 HV71, 4. Claudia Kepler (13. Välilä, 23. Hakala), EQ

49:53 3 - 1 HV71, 95. Maja Jakobsson (29. Wikner-Zienkiewicz), EQ
50:10 4 - 1 HV71, 23. Sanni Hakala (4. Kepler, 13. Välilä), EQ

Skott: 37 - 19 (12-10, 11-5, 14-4)
Utv. minuter: HV71: 4 (2,0,2), BIF: 8 (4,0,4)