Lucas Frey inför semifinal #2
Publicerad: 2019-03-01
SDHL SLUTSPEL
Ikväll väntar den andra semifinalen för HV71 Dam när serien mot Luleå Hockey/MSSK vänder till Jönköping för två matcher i helgen.

HV71 förlorade den första semifinalen efter en spännande batalj uppe i Luleå på onsdagskvällen. Hemmalaget tog en tidig 3-0-ledning, men HV71 gav inte upp utan kom tillbaka starkt och tog matchen till förlängning. Väl där var det dock Luleå som drog det längsta strået genom att göra 4-3 i spel fem mot fyra efter drygt sex minuter.

Tränare Lucas Frey sammanfattar semifinal 1 så här:

– Vi spelade inte vår bästa hockey under den första perioden, men vi lyckades komma tillbaka i andra och tredje där vi spelade riktigt bra. Vi skapade många målchanser och hade flera möjligheter att avgöra matchen.

Ikväll väntar semifinal två av fem i Kinnarps Arena och Lucas Frey förväntar sig en match i högt tempo:

– Det kommer gå undan i kvällens match och det gäller att vi håller oss till vår spelplan och spelar som vi gjorde under andra, tredje och övertiden i match ett. Vi är ett mycket bra lag när vi håller oss till vårt spel och fokuserar på våra detaljer för att på så sätt få övertaget på Luleå.

Blir det några ändringar i laget till kvällens match?
– Nej, det är samma lag som sist.

Kinnarps Arena öppnar kl 18:00. Entré 80 kr för vuxen, ungdom/student/pensionär 50 kr. Säsongskort SHL gäller som entré.

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners