• Huvudsponsorer

Holmström inför avslutningen av SuperElit Södra

9 december 2017 08:00
J20

I helgen spelar HV71 J20 de två sista omgångarna av J20 SuperElit Södra när Rögle och Malmö väntar på hemmaplan.


Fem lag går vidare till SuperElit Top 10 efter årsskiftet och HV71 ligger för närvarande på just femte plats. HV71 har tre poäng ner till sexan Frölunda och fyra poäng till sjuan Örebro. Frölunda har dock en match mer spelad än HV71 medan Örebro står på lika många matcher. Inför de två avslutande matcherna sammanfattar tränare Jonas Holmström halva säsongen så här:

– Totalt sett har det varit ganska bra. Offensiven har varit bra men defensiven har inte fungerat som vi vill. Många spelare har tagit stora kliv och utvecklats mycket. Vi har haft många borta och på så sätt har många yngre fått chansen i J20 och gjort det fantastiskt bra.

I helgen väntar alltså de två sista matcherna när Rögle (lördag) och Malmö (söndag) står för motståndet i Kinnarps Arena. Trots att både Rögle och Malmö inte har någon chans att nå Top 10 förväntar sig Jonas Holmström två tuffa matcher:

– Som alla matcher kommer det bli tufft. Alla lagen i serien är riktigt bra. Vi har haft tuffa matcher mot både Rögle och Malmö tidigare. Det är två skickliga lag som väntar och det gäller att vi får ordning på vårt presspel som vi är så duktiga på när det fungerar, avslutar Holmström.

Så här spelar J20 i helgen

HV71 – Rögle BK, lördag kl 13:00 i Kinnarps Arena
HV71 – Malmö Redhawks, söndag kl 12:00 i Kinnarps Arena