HV71 straffade i Skåne
Publicerad: 2018-01-23
SHL
HV71 förlorade tisdagens bortamöte med Malmö Redhawks med 2-1 efter straffar. David Ullström blev HV:s enda målskytt.

Tisdagens möte i Skåne började precis som matchbilden såg ut i Jönköping för fyra dagar sedan. Spelet var delvis hafsigt och det svängde mycket fram och tillbaka där försvarsspelet in var på topp från något utav lagen, utan målvakterna fick kliva fram och se till att nollan hölls.

Malmö hade sedan en period där de tryckte ner HV i egen zon, men utan att lyckas spräcka PW:s nolla. Istället var det HV, som efter ett par starka minuter, kunde göra matchens första mål. Kevin Stenlund drev in i zon och serverade David Ullström öppet mål med en fin krosspassning, som Ulla tryckte in till 0-1. Men minuterna senare fick hemmalaget spela powerplay och lyckades då kvittera matchen till 1-1.

Svängigt men målsnålt
Den andra periodens inledning blev en vild tillställning. HV71 fick tidigt en möjlighet att spela fem mot tre och skapade då ett par riktigt vassa lägen för att återta ledningen, men pucken ville inte in. Istället kom Malmös ena spelare tillbaka på isen och kontrade till sig en straff, som han dock la högt över mål.

Den svängiga hockeyn höll sedan i sig även genom mittperioden, men några fler mål blev det inte. Därmed gick HV till den tredje perioden med ett oavgjort resultat för 14:e gången denna säsongen, där man endast vid ett tillfälle inte har lyckats ta poäng vid den ställningen.

Malmö tog extrapoängen
Svängigt har varit nyckelordet i de två mötena mellan HV71 och Malmö, och den tredje perioden blev inte heller den mindre underhållande. Båda lagen skapade kvalificerade målchanser, men inte heller under de avslutande tjugo minuterna blev det några mål, utan även denna matchen gick till övertid och HV tog poäng även denna gången vid oavgjort efter två perioder.

Inte heller där blev det några mål, trots ett powerplay för hemmalaget, utan matchen gick till straffar. Där var det Malmö som drog det längsta strået och plockade med sig extrapoängen. Chans till revansch har HV71 redan på torsdag, när Skellefteå gästar Kinnarps Arena.

Malmö Redhawks - HV71 2 - 1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

09:18 0 - 1 HV71, 29. David Ullström (82. Stenlund, 51. Zanetti), EQ
14:09 1 - 1 MIF, 27. Daniel Zaar (56. Ekberg, 63. Händemark), PP2