• Huvudsponsorer

Eftersnack med Mattias Tedenby

5 januari 2017 23:09
eftersnack

Ledningen höll sig i drygt 56 minuter, sedan vände Växjö Lakers matchen och slog HV71 med 2-1 efter förlängning. ”Synd att vi inte kunde hålla tillbaka dem”, säger HV:s enda målskytt, Mattias Tedenby efter matchen.


Spelet i den första perioden var inte den mest underhållande hittills denna säsongen, utan bestod mest utav kamp och slarvigt spel från båda lagen. Och det dröjde enda till mitten på den andra perioden innan Mattias Tedenby snodde åt sig pucken i slottet och med ett snabbt skott gjorde gav HV71 ledningen med 1-0, vilket också betydde mål för tredje matchen i rad för Tedenby.

– Det känns såklart skönt att göra mål. Det är bra för självförtroendet, som nu är mycket bättre än för några matcher sedan, säger Tedenby efter matchen.

Det ojämna spelet fortsatte matchen igenom och HV71 såg ut att kunna hålla emot och gå mot en 1-0-seger, men med drygt tre minuter kvar kvitterade Olli Palola till 1-1 i powerplay och tog matchen till förlängning.

– Det var ju absolut ingen skönhetshockey idag, utan mycket kamp och fokus på noggrannhet och detaljer från båda lagen. Men över 60 minuter så förtjänade de faktiskt 1-1, och det är synd att vi inte kunde hålla tillbaka dem, för det är de poängen som kommer bli viktiga nu på slutet.

Väl i förlängningen så avgjorde Liam Reddox matchen med ett läckert mål, vilket betyder att Växjö vunnit tre av säsongens fyra Smålandsderbyn denna säsongen och totalt 17 av lagens 28 möten.

– Det är alltid tighta matcher mot Växjö. De är ett bra lag och jag hoppas vi får möta de fler gången denna säsongen, säger Tedenby med revanschen lysande i ögonen.

Januari månad betyder många matcher och många poäng att slåss om, något som kommer bli extra viktigt denna säsongen, då tabellen är oerhört jämn från placering två till tio. HV71 återfinns efter kvällens omgång på en femte plats i tabellen, och har såklart siktet inställt på topp fyra och hemmaplansfördel under vårens slutspel.

– Nu gäller det att bita i under den tuffa tiden som är kvar. Nu har man inte den där fräscha kroppen längre som man hade under inledningen på säsongen, utan det gäller att tömma det som finns kvar fram till slutspelet. Sen gäller det att fortsätta spela tight och sätta de lägen vi får, för nu görs det inte lika många mål i serien längre.