Krog ordnade extrapoängen till HV71
Publicerad: 2013-02-26

HV71 tog ikväll emot ett formsvagt Brynäs som desperat jagar poäng för att behålla den sista slutspelsplatsen. Man inledde även målskyttet och hade 0-1 med sig till den första vilan. HV vände tidigt i andra, men Brynäs tog matchen till övertid efter en sen kvittering i tredje. Där tog det endast 56 sekunder innan Jason Krog kunde stänka in avgörande 4-3 till HV71.

Inför kvällens drabbning hade HV71 vunnit de sex senaste mötena med Brynäs och man inledde även denna matchen starkast. Man styrde spelet och skapade ett bra tryck i Brynäs zon. Efter 6.51 fick man även chansen att spela powerplay sedan Ryan Gunderson åkt ut 2 minuter för hooking. Men HV71, som inte har fått powerplayet att stämma den senaste tiden, skapade ingenting i det numerära överläget.

Det tog drygt 10 minuter innan Brynäs skapade sitt första farliga läge, sedan Daniel Widing blivit frispelad, men det ända man fick in i mål var Gustaf Wesslau. Men Gävle-laget skulle få en chans till strax där efter. Denna gången var det Johan Harju som blev frispelad, och han gjorde inget misstag utan lyfte in 0-1 till bortalaget med backhand.

HV tryckte direkt efter målet på och jagade kvittering, men Johan Holmqvist höll emot och såg till att Brynäs hade en ledning med sig in till den första vilan.

Drömstart på den andra perioden

HV fick en drömstart på den andra perioden då man efter endast 1.15 lyckades kvittera. Johan Lindström står framför Brynäs kasse och styr in Jesper Fasths skott mellan benen på Johan Holmqvist.

Direkt efter målet fick HV71 chansen att spela powerplay sedan Robin Jacobsson skickat upp pucken på läktaren från egen zon. Man skapade ett riktigt bra tryck i det numerära överläget och hade även ett skott i ribban, men inget mål.

Målet skulle dock komma strax därefter. Denna gången var det Per Ledin som höll sig framme och styrde in 2-1 Elias Fälths skott. Klockan stod då på 4.39.

HV fortsatte efter ledningsmålet att styra spelet. Man radade upp farliga målchanser och var flera gånger nära att få in ett tredje mål men det var istället Brynäs som skulle göra nästa mål. Efter 17 minuter vinner man pucken vid offensiv blålinje och Calle Järnkrok vänder om och stänker in 2-2 med ett stenhårt handledsskott, helt otagbart för Wesslau.

HV71 vann efter övertid

Inledningen på den tredje perioden var en händelsefattig historia och bestod mestadels av avblåsningar. Båda lagen spelade kontrollerat och ville inte bjuda på några lägen. Men trots det lyckades HV komma upp och skapa lite tryck mot Brynäs kasse, och till slut kom även utdelningen. 12.50 in i perioden kunde Jason Krog lätta in 3-2 i tom bur sedan Holmqvist lämnat retur på ett backskott.

Brynäs skulle dock få ett gyllene läge att jaga kvittering direkt efter målet eftersom William Karlsson fick sätta sig på botbänken. Man skapade även ett bra tryck och var riktigt när en kvittering, men pucken tog i ribban och ut igen.

Kvitteringen skulle dock komma, och det med endast 39 sekunder kvar. I spel 6 mot 5 så stänkte Ryan Gunderson in 3-3 bakom en skymd Gustaf Wesslau och såg till att Brynäs skulle få minst 1 poäng med sig hem till Gävle.

I förlängningen tog det tog dock endast 56 sekunder innan Jason Krog skrinnade sig fri och kunde avgöra med sitt andra mål för kvällen och fixa extrapoängen till sitt HV71.

HV tog därmed sin sjunde raka seger mot Gävle-laget och säkrade hemmafördel i de kommande kvartsfinalerna.