HV71 körde över Timrå på hemmaplan
Publicerad: 2019-01-29
SHL
HV71 tog på tisdagen tre nya och oerhört viktiga poäng efter att ha kört över Timrå IK med 7-1. Anton Bengtsson hängde två medan Markus Lauridsen, Johan Johnsson, Mattias Tedenby, Simon Önerud och Robin Figren hängde en var.

Jakten på topp sex och en direkt slutspelsplats fortsatte för HV71 på tisdagen, när Timrå IK gästade Kinnarps Arena. Efter lördagens fins derbyseger mot Växjö Lakers fick HV ha målkalas mot Norrlänningarna, som inleddes efter drygt halva första perioden när Markus Lauridsen bröt sin 50 matcher långa måltorka i SHL och stänkte in sitt första mål i HV-tröjan.

Johan Johnsson ökade på till 2-0 minuterna senare, innan gästerna gjorde sitt enda mål för matchen och reducerade till 2-1. Innan den första perioden var över så satt även 3-1 bakom Niklas Svedberg i Timrå-målet, denna gången signerat Mattias Tedenby.

I mittperioden fortsatte målfesten när Anton Bengtsson stal pucken i offensiv zon och snärtade in 4-1 i krysset. Knappt två minuter senare klev kapten Önerud fram och stänkte in 5-1, innan Robin Figren dunkade in 6-1 drygt fem minuter senare. Målskyttet skulle avslutas i mittperioden, återigen av Anton Bengtsson, som lyckades hitta samma kryss en gång till och fastställa slutresultatet till 7-1.