Borgman matchhjälte när HV71 tog tredje raka
Publicerad: 2017-03-22
Slutspel
Andreas Borgman blev stor matchhjälte för HV71 när han, i förlängningen dundrade in segermålet till 4-3. Simon Önerud blev tvåmålsskytt och även Pär Arlbrandt hittade målet den här kvällen när HV71 gick upp till 3-0 i matcher.

Kvartsfinal tre blev en intensiv och spännande match som innehöll betydligt mer grinigt spel jämfört med de tidigare kvartsfinalerna. Efter en mållös med intensiv första perioden hann publiken knappt sätta sig till rätta i den andra perioden innan Pär Arlbrandt spräckte målnollan. Ted Brithén spelade fram Arlbrandt på den bortre stolpen som styrde in 1-0.

Andra perioden blev betydligt mer målrik jämfört med den första perioden. Färjestad kvitterade tre minuter efter hemmalagets ledningsmål. Anton Gustafsson tog hand om sin egen retur och la in pucken bakom Linus Söderström. Bortalaget lyckades även peta in en ledningspuck innan periodvilan. 27 sekunder återstod av perioden när John Persson prickade in pucken till 1-2.

Önerud tvåmålsskytt
Drygt fyra minuter in i tredje perioden kvitterade Simon Önerud tillställningen. Erik Christensen hittade Önerud med ett diagonalpass och Önerud avslutade distinkt till 2-2. Samme Önerud gav även HV71 ledningen i slutet av den andra perioden. Hemmalaget fick chansen i powerplay och Önerud behövde endast 9 sekunder på sig att sätta 3-2 när han tog emot pucken vid ena stolpen och la in den under Steen i Färjestadsmålet. Många trodde säkert att matchen var avgjord där men Färjestad ville annat och med 51 sekunder kvar kvitterade bortalaget när Jonas Holös smällde in 3-3 från blålinjen och tog matchen till förlängning.

I förlängningen klev Andreas Borgman fram som den stora matchhjälten när han dundrade in 4-3 rakt framifrån. Segern till HV71 som nu har 3-0 i matcher i den här kvartsfinalserien.

HV71 - Färjestad 4-3 OT (0-0, 1-2, 2-1, 1-0)