Damerna höll tätt i första träningsmatchen
Publicerad: 2022-08-31
MATCH
HV71 Dam inledde försäsongen på bästa tänkbara sätt, när Göteborg HC nollades i Angered Arena. Sanni Hakala, Elin Svensson, Jenna Raunio och Ariane Julien gjorde HV:s mål i 4-0-segern.

Redan från start så var det HV71 som tog tag i taktpinnen och såg till att styra spelet i Angered Arena. Jagande Göteborg var ett steg efter och drog som följd på sig flera utvisningar, vilket HV utnyttjade. Sanni Hakala petade in 1-0 i powerplay och Elin Svensson utökade till 2-0 innan halva första perioden var spelad.

I den andra perioden fortsatte HV:s övertag, men det dröjde fram till den sista spelminuten innan nästa mål trillade in. Återigen var det i numerärt överläge som HV snurrade upp hemmalagets försvar innan Hilda Svensson snyggt serverade Jenna Raunio öppet mål. Ariane Julien skulle sedan fastställa slutresultatet till 4-0 i början på den tredje perioden efter ett direktskott mitt i slottet.

Göteborg HC - HV71 0 - 4 (0-2, 0-1, 0-1)

09:10 0 - 1 Sanni Hakala (Wittich), PP1
11:20 0 - 2 Elin Svensson (Svensson, Julien), EQ

39:13 0 - 3 Jenna Raunio (Svensson, Gonsalves), PP1

45:43 0 - 4 Ariane Julien (Svensson, Markström), EQ