HV71 vann heta rivalmötet
Publicerad: 2019-02-02
SHL
HV71 tog sin femte raka seger efter att ha besegrat Västra Frölunda med 5-3 inför ett kokande Kinnarps Arena. Törngren, Tedenby, Figren, Bengtsson och Thuresson gjorde HV:s mål.

Lördagskväll och lapp på luckan bäddade för feststämning när Frölunda gästade Kinnarps Arena. Bortalaget hade dessutom med sig cirka 500 supportrar från Göteborg i arenan och det va de som fick jubla först denna afton, för Frölunda tog nämligen ledningen redan efter tre minuters spel. Den steken skulle dock vändas, och på vilket sätt.

Först kvitterade Christoffer Törngren genom att styra in pucken med skridskon och 44 sekunder senare träffade pucken Mattias Tedenby och studsade in bakom Frölunda-målvakten. Inte nog med det så kom HV i en snabb omställning 41 sekunder senare och då dunkade Robin Figren in 3-1 i krysset.

I mittperioden kom gästerna ut hårt och satte press på HV direkt, vilket gav utdelning. Reduceringen kom tämligen omgående och ven kvitteringen kom efter drygt halva mittperioden. HV repade sig inför den tredje perioden och med 13 minuter kvar av ordinarie speltid så styrde Anton Bengtsson in Markus Lauridsens skott till 4-3.

Frölunda jagade desperat en ny kvittering och skapade ett oerhört tryck mot HV-målet, men Jonas Gunnarsson stod på huvudet i den sista perioden och såg till att HV inte släppte in fler puckar denna afton. Istället plockade gästerna målvakten och efter en felpassning i HV:s zon kunde Andreas Thuresson snappa upp pucken, raka in den i tom kasse och fastställa slutresultatet till 5-3.