Seger i rivalmötet mot Växjö
Publicerad: 2019-10-24
Årets första möte mot Växjö slutade på bästa sätt för HV71. Tillställningen slutade med 4-1, där hemmalaget stod för en jämn och stabil insats över 60 minuter. Ingen nämnd, ingen glömd – det var en tvättäkta laginsats helt enkelt.

Årets första möte mellan HV71 och Växjö ägde ikväll rum i Kinnarps Arena, vilket innebar fin inramning och bra tryck på läktaren. Det smällde hejvilt redan från första nedsläpp och båda lagen markerade närvaro i närkampsspelet.

Tidigt i matchupptakten fick Växjö chansen i fem-mot-tre, där Jonas Gunnarsson storspelade, samtidigt som hans lagkompisar låg rätt i positionerna, vilket förhindrade Växjö från att ta ledningen. Kort därefter fick även HV71 chansen med två fler spelare på isen, vilket utnyttjades på bästa sätt. Framför kassen stod nämligen Axel Holmström parkerad, och kunde snappa upp en retur för att sedan sprätta upp pucken i nättaket. Fortsättningen av perioden präglades fortsatt av fysiskt spel och flera uppgörelser på isen.

HV71 började andra perioden starkt, och tog kommandot direkt. Bara någon minut in bombade Simon Önerud in 2–0, där knallen sannolikt gav uttryck på richterskalan. Det bjöds på fartfylld ishockey åt båda håll efter målet. Växjö försökte ta sig in i matchen, och skottmässigt var matchen deras, men de farliga chanserna lyste med sin frånvaro för kronobergarna. Möjligheter av den målfarliga valören hittade istället åter HV71. Den här gången genom Nils Andersson, som i hög fart tog emot pucken vid blålinjen, för att sedan vackert hänga dit 3–0.

Camara satte spiken i kistan
Tidigt i den tredje perioden fick HV71 chansen i powerplay åter en gång. Vilket istället gav Växjö en biljett in i matchen, då Roman Horák reducerade till 3–1 i numerärt underläge efter att ha återerövrat pucken i egen zon. Målet gav bortalaget energi och måljagandet fortsatte, vilket Anthony Camara sedermera satte stopp för då han utökade ledningen till 4–1. I periodens slutskede kunde HV71 effektivt stå emot och siffrorna stod sig matchen ut, vilket innebar tre friska poäng in på kontot.

HV71 - Växjö Lakers HC 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
10:36 1-0 (PP2) HV71 Axel Holmström (Fröberg, Lauridsen)

22:52 2-0 (EQ) HV71 Simon Önerud (C Sandberg, Johansson)
35:37 3-0 (EQ) HV71 Nils Andersson (J Andersson, Lauridsen)

42:46 3-1 (SH1) VÄX Roman Horák (Nilsson, Erixon)
47:43 4-1 (EQ) HV71 Anthony Camara (Lauridsen, Holmström)

Skott: 24-27
Räddningsprocent: HV71: 96.30%, VÄX: 83.33%