Erik Påhlsson om första delen på säsongen
Publicerad: 2022-12-15
JUNIOR
Efter 30 omgångar av J20 Nationell Södra så har HV71 kvalificerat sig till J20 Top 10 och lagets kapten, Erik Påhlsson, står som ensam vinnare utav poängligan. "Det har känts bra för egen del", säger Påhlsson om säsongen.

Det blev tillslut fem lag som distanserade sig i toppen utav J20 Nationell Södra. Bland de fem lagen fanns även HV71, som slutade på fjärde plats, fem poäng från seriesegraren Frölunda och därmed kvalificerade sig för Top 10.

– Det har varit en bra höst för oss och vi som lag har bara blivit bättre och bättre. Det är klart att man har dippar under säsongen, men överlag har det en bra träningsnivå och tävlingsnivå på träning, vilket bidragit till att vi presterar bra på matcherna, säger Erik Påhlsson.

Påhlsson spelade samtliga 30 matcher för sitt HV71 och noterades för totalt 44 poäng, fördelat på 18 mål och 26 assist. Därmed står han inte bara som vinnare utav den interna poängligan, utav även i hela J20 Nationell.

– Det har kännts bra för egen del, vilket är kul. Samtidigt så har ju laget också gått bra och de jag spelat med också, vilket ju såklart är en bidragande faktor till att jag har spelat bra. Sen så försöker att ta vara på alla delar som finns här i HV71, i form av bra tränare, bra fysträning och bra skillsträning, för att få ut så mycket utvecklig som möjligt för egen del.

Påhlsson, som flyttade till Jönköping från Ängelholm förra året, gör i år sin andra säsong i HV71:s J20 och har i år även fått axla rollen som lagkapten, något som han gör med stolthet.

– Det är en ära att vara kapten i en så fin klubb som HV71, det är en uppgift som hittills bara har varit rolig. Sen ska det bli en kul och spännande vår med laget och jag ska fortsätta att pusha grabbarna så gott jag kan för att vi ska prestera.

Som kvitto på att Erik har gjort en väldigt bra säsong hittills har han fått göra debut i SHL och nu även kallats till landslagssamlig med Team 19. Tillsammans med tre lagkamrater ska han den kommande helgen åka på elitläger i Furudal.

– Det blir kul att åka iväg med några killar härifrån, det är ju ett kvitto på att man har gjort en bra höst. Där får man träna och tävla mot de allra skickligaste i landet i sin egen ålder, så det ska bli otroligt roligt och lärorikt.

Efter jul och nyår så drar J20 Top 10 igång, där de fem lagen från den södra serien slås ihop med de fem bästa lagen från den norra serien, där det först och främst handlar om att skaffa sig en bra position inför slutspelet.

– Jag kan inte säga att jag har jättebra koll på lagen från den norra serien, men det brukar generellt vara hög nivå i Top 10 och jag förväntar mig att det är det i år också. Men för oss handlar det om att sätta oss i en så bra position som möjligt inför slutspelet och förhoppningsvis så tar vi oss till Nyköping och får tävla om medaljerna där, avslutar Påhlsson.

Toni Galic