Övertidsseger i årets sista match
Publicerad: 2016-12-30
MATCH
HV71 besegrade Linköping på bortaplan i årets sista match. Mattias Tedenby blev stor matchhjälte med matchens enda mål när han avgjorde i övertid. I målet stod Linus Söderström för en stabil insats och säsongens andra nolla.

Sista matchen för året blev en målsnål men underhållande och känsloladdad tillställning när HV71 gästade Linköping på fredagskvällen. Trots att det stod 0-0 på matchuret efter full tid saknades det inte målchanser för något av lagen. Närmast ett ledningsmål under ordinarie tid var hemmalaget Linköping med sina två ramträffar i den första perioden. Linus Söderström i räddade, tillsammans med stolparna, sitt HV71 i de två inledande perioderna när Linköping pressade på ordentligt. HV71 hade oerhört svårt att komma in i matchen och fick inte sitt spel att stämma i varken fem mot fem-spelet eller powerplay.

I den tredje perioden blev det dock en scenförändring och HV71 kom ut som ett nytt lag och tog över matchen. Man vann skottstatistiken i tredje perioden med 14-6 men trots det stod sig 0-0 perioden ut och matchen fick avgöras i förlängning. I efterföljande förlängning fortsatte HV71 att styra och med en minut kvar av förlängningen avgjorde Mattias Tedenby med sitt 1-0-mål. Erik Christensen tog in pucken i zon och serverade Tedenby som satte pucken högt bakom målvakten Högberg.

– Det var en spelvändning och Erik ser att jag kommer. Jag försökte bara skjuta högt och den gick in. Defensivt gör vi det väldigt bra, vi släpper in noll mål och Linus spelar bra i kassen, sa segerskytten Mattias Tedenby efter matchen.