Straffseger för HV71 mot Djurgården på Hovet
Publicerad: 2017-01-19
MATCH
HV71 besegrar Djurgården med 3-2 efter straffar. Martin Thörnberg gjorde två mål och Anton Bengtsson ett. Dessutom räddade Linus Söderström samtliga Djurgårdsstraffar.

HV71 fick koncentrera sig på försvarsspel inledningsvis då laget drog på sig två utvisningar i början av matchen. Men boxplayspelet fungerade bra och efter utvisningarna kunde HV71 producera en hel del framåt och Anton Bengtsson kunde styra in ledningsmålet på skott från Andreas Borgman.

– Vi kommer tillbaka bra efter de två utvisningar och gör en bättre andra halva av matchen, sa Anton Bengtsson i Cmore efter den första perioden.

Även i den andra perioden kontrollerade HV71 spelet bra. Båda lagen hade två lägen var i numerärt överläge men utan utdelning. Martin Thörnberg kunde dock öka på HV71:s ledning innan perioden var slut. Med bara 45 sekunder kvar dök pucken upp i slottet och Thörnberg fick in pucken bakom Djurgårdsmålvakten.

HV71 får en tung start på tredje perioden. Djurgården kunde både reducera och kvittera HV71:s ledning redan fem minuter in i perioden och Johan Lindbom tog en timeout.

Efter timeouten lyfte HV71 upp spelet och jagade ett ledningsmål, men det blev 2-2 efter ordinarie tid.

Det blev heller inga mål i sudden utan matchen gick till straffar. Där avgjorde Linus Söderström som räddade samtliga tre Djurgårdsstraffar samtidigt som Martin Thörnberg gjorde HV71:e enda straffmål.

0-1 HV71 Anton Bengtsson (Borgman, E Andersson)

0-2 HV71 Martin Thörnberg (Abbott) Brithén)

1-2 DIF Gustav Possler (Vejdemo, Bernhardt)
2-2 DIF Linus Johansson (Hultström, Högström)