• Huvudsponsorer

Dahlén: "Det är energi i laget"

27 februari 2013 20:25

HV71 tog två viktiga poäng i tisdagens match mot Brynäs IF. På torsdagen besöker laget Växjö Lakers då det vankas Smålandsderby. Trots att lagen lever i skilda världar i Elitserien är Ulf Dahlén ödmjuk inför matchen. "Det blir ännu en bortamatch mot ett lag som är i desperat behov av poäng, som spelar för sitt liv", säger Ulf Dahlén.


HV71 mötte på tisdagen Brynäs IF, ett lag som befinner sig i ett utsatt läge kring slutspelstrecket. Trots att det såg ut som att HV71 skulle ro hem tre poäng så kunde Brynäs kvittera i sista spelminuten. Som så många gånger förr stod HV71 redo när laget kom till förlängning och kunde med Jason Krogs mål få med sig två poäng från matchen. Trots att Ulf Dahlén är nöjd med karaktären och att hans lag studsar tillbaka, kan här anas att alla poäng är mycket viktiga för serietvåan HV71:

– Vi vinner på övertid, men vi förlorar en poäng. På det sättet, när vi leder och de tar ut målvakten så känns det ändå som att vi skulle ha haft tre poäng och även efter matchen i sig skulle vi ha haft tre poäng, säger Ulf Dahlén.

Tabelläge
Kampen om att hamna topp fyra i tabellen och där med få hemmafavör, samt inte minst ha fördel med val om kvartsfinalmotståndare, har pågått en tid. HV71 står med tisdagens vinst mot Brynäs IF klara som ett av lagen med det privilegiet. Laget har elva poäng ner till tabellfemman Linköpings HC. Trots att poängen spikades först under tisdagens match har Dahlén känt sig säker under en tid:

– Det känns om det har varit ganska tryggt ett tag, även om det teoretiskt kanske inte har varit så, men vi försöker att vinna varje match och ta så mycket poäng som möjligt och sedan får vi se var det slutar, säger Dahlén.

Elitseriedebut
Mot Brynäs IF fick ännu en ung talang göra debut i Elitserien. Backen Oscar Engsund har förvisso gjort byten tidigare under säsongen, men stod i tisdagens match mot Brynäs IF med i truppen från start, något som Dahlén var nöjd med:

– Det var kul, han fick spela hela matchen. Det är kul för honom, det är stort att göra premiär i Elitserien. Han har suttit på bänken och nu fick han spela också, säger Dahlén.

Skadeläge
Skadeläget är något som under en tid har varit problematiskt för laget. Lagom till de sista omgångarna av grundserien märks det att serien är lång och spelare efter spelare kliver av isen med skavanker och skador. Trots skadeläget i truppen är Dahlén optimistisk:

– Det är mycket skador just nu. Det är ju hockey vi sysslar med. Vi får hoppas att de kommer tillbaka och blir friska till slutspelet. I en perfekt värld är alla friska, det kan jag inte säga att det är nu, det är lite väl mycket skador. Det vi försöker göra nu är att vi inte ska stoppa huvudet under armen och gå för hårt på vissa spelare i slutet av säsongen, nu innan slutspelet, så att vi får ännu mer skador. Vi försöker rulla på med så mycket folk som möjligt och får försöka att få tillbaka så många spelare som möjligt till slutspelet så att vi är friska när det börjar, säger Dahlén.

HV71 visar upp sin bredd då ett skadedrabbat lag sedan landslagsuppehållet har tagit tolv poäng på de sex spelade matcherna, vilket är något även Dahlén vill belysa:

– Vi har spelat sex matcher efter uppehållet och har snittat två poäng. Gör vi det under en säsong så är vi uppe i hundratio poäng – vi tar mycket poäng. Vi tar tolv poäng på de här matcherna sedan uppehållet och vi saknar en hel del folk som kommer att komma tillbaka. Det känns som att det är bra och i gruppen är det en väldigt bra stämning, säger Dahlén.

Det finns en stämning i laget som även märks av på onsdagens isträning i Kinnarps Arena:
– Det är energi i laget, så det är perfekt, tycker Dahlén.

Smålandsderby
På torsdagskvällen vankas det Smålandsderby och till matchen står Växjö Lakers som värdar i Vida Arena. Mötena har varit jämna under säsongen och vinsterna fördelas lika. Då HV71 toppar sin form inför slutspel med poäng i de fem senaste matcherna, möter laget ett formsvagt Växjö Lakers som har endast en poäng på de senaste fem matcherna. Växjö Lakers förväntas bjuda upp till match då varenda poäng är viktig för dem i kampen om att hålla sig på rätt sida om kvalstrecket:

– Det blir ännu en bortamatch mot ett lag som är i desperat behov av poäng, som spelar för sitt liv kan man säga. Det brukar inte bli så bra hockeymatcher mot just Växjö, för de täpper till en hel del så vi åker ner imorgon och är nöjda med det lilla. Vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng men vi kommer inte åka ner och skölja över dem, för det gör man inte mot lag som spelar som de gör, menar Dahlén.

Växjö Lakers må vara formsvagt för stunden, men någon underskattning är det inte tal om från Dahléns lag:

– De kommer att vara redo, de kommer ha bra publikstöd och det är ju Smålandsderby. Det är en bra utmaning för oss att ta poäng där nere imorgon, det är inget snack om den saken, säger Dahlén och fortsätter att berätta om nyckeln till seger i Vida Arena:

– Vi måste ha tålamod och vara nöjd med det lilla. Vi får inte bli frustrerade om vi inte känner att vi får till något utan vi måste fortsätta och spela bra defensivt. Det gäller att vi är beredda på att vinna med ett mål där nere, avslutar Dahlén.