Tre poäng när HV71 nollade Örebro
Publicerad: 2018-01-30
SHL
HV71 stod för en stark insats när man på tisdagskvällen bortabesegrade Örebro med 3-0. David Gustafsson, Anton Bengtsson och Max Wärn gjorde HV71:s mål. Adam Åhman räddade alla 33 skott när han höll sin första nolla i SHL!

Det var HV71 som stod för det bästa spelet i den första perioden. Bortalaget skulle också ta ledningen tidigt i matchen. Det var David Gustafsson som vackert placerade in ledningsmålet bakom Eero Kilpeläinen i Örebros mål. Örebro hade ett par farliga chanser i perioden men Adam Åhman, i sin andra SHL-match, stod för ett stabilt spel.

"Jag tycker att det är vi som styr och ställer därute. Vi har gjort en bra period, vi ska fortsätta så. Allt stämmer just nu", konstaterade David Gustafsson i C More efter den första perioden.

HV71 fortsatte med sitt och fick också en drömstart i den andra perioden när Anton Bengtsson gjorde 2-0 redan efter 1:05. HV71 skulle senare i perioden öka på till 3-0. Det var direkt efter ett numerärt överläge som Max Wärn tryckte in 3-0 efter en fin passning från Oscar Sundh. Då stod klockan på 14:17.

Åhmans första nolla i SHL
Örebro kom ut bättre i den tredje perioden och skapade många målchanser. Men med ett bra försvarsspel, uppoffrande spel och en storspelande Adam Åhman såg HV71 till att målen uteblev för hemmalaget.

Örebro - HV71 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

02:53 0-1 HV71 David Gustafsson (Ejdsell, Elliott)

21:05 0-2 HV71 Anton Bengtsson (Ullström, Elliott) 34:17 0-3 HV71 Max Wärn (Sundh, Persson)