Ny vändning bäddade för seger
Publicerad: 2018-10-14
HV71 Dam tog på söndagen tre nya poäng efter att ha vänt underläge till seger borta mot SDE. Jessica Healey gjorde två, Sanni Hakala ett och Claudia Kepler ett mål i 4-2-segern.

HV71 och SDE möttes senast för en dryg vecka sedan i Ljungby, då blev det en HV-seger med 4-0. Men på söndagen var det SDE som öppnade målskyttet på hemmais i den första perioden, trots att HV vann skotten med 17-2. Utdelning blev det dock i mittperioden när Jessica Healey först kvitterade och Sanni Hakala gav HV ledningen med 1-2. I mitten på den tredje perioden blev det en liten målexplosion när SDE först kvitterade i numerärt underläge och Claudia Kepler återgav HV ledningen halvminuten senare. Och ytterligare en halvminut efter ledningsmålet så ökade Jessica Healey på till 2-4 med sitt andra mål för matchen, vilket även blev slutresultat i matchen.

SDE - HV71 0 - 0 (1-0, 0-2, 1-2)

08:54 1 - 0 SDE, 96. Lisa Mattsson (16. Ganney, 8. Kovarova), PP1

24:01 1 - 1 HV71, 96. Jessica Healey, EQ
38:21 1 - 2 HV71, 23. Sanni Hakala (4. Kepler, 13. Välilä), EQ

49:18 2 - 2 SDE, 16. Leanne Ganney, SH1
49:43 2 - 3 HV71, 4. Claudia Kepler (23. Hakala, 2. Lindstedt), PP1
50:14 2 - 4 HV71, 97. Jessica Healey (21. Palm, 28. Antonsson), EQ

Skott: 11 - 46 (2-17, 4-9, 5-20)
Utv. minuter: SDE: 14 (8,0,6), HV71: 12 (6,4,2)