Daniel Bertov återvänder till moderklubben

3 april 2020 10:01
PRESSMEDDELANDE

HV71 har sedan tidigare gjort klart med ytterligare nyförvärv. Det är backen Daniel Bertov som återvänder till sin moderklubb efter nästan tio år i andra föreningar. ”Mitt mål har alltid varit att komma tillbaka till HV71”, säger Daniel Bertov.


Daniel Bertov kommer närmast från två års spel i Rögle BK och när möjligheten att återvända till moderklubben dök upp var beslutet inte svårt.

– Mitt mål har alltid varit att spela i HV71 igen. Jag får gåshud bara jag tänker på att åka in till HV-låten i Kinnarps Arena. Det har varit bra för mig att vara iväg några år och jag är väl lite av en ”late bloomer”, så det känns som det är rätt tid för mig att komma tillbaka, säger Daniel Bertov.

Uppvuxen i Huskvarna och spelade i föreningen upp till J18 innan första flytten gick till Ljungby för spel i Troja. Sedan har Daniel Bertov spelat i ytterligare sex klubbar och gått från division ett till HockeyAllsvenska och nu senast SHL.

– Vi har sett en fin utveckling på Daniel de senaste åren. Han är en skridskoskicklig back med både defensiva och offensiva uppsidor. Han har gått den långa vägen till SHL, vilket vittnar om vilken målmedvetenhet och envishet Daniel besitter. Jättekul att Daniel är tillbaka i HV-tröjan igen, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Daniel Bertov kommer att spela med nummer 3 och kontraktet är skrivet på två år.

FAKTA / BERTOV
Född: 920923, Jönköping
Moderklubb: HV71
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 182 cm / 85 kg

Tidigare klubbar: HV71, IF Troja-Ljungby, Färjestad BK, Nittorps IK, Olofströms IK, Mariestad BoIS, Leksands IF, Rögle BK