Seger för skadeskjutet HV71
Publicerad: 2017-10-26
SHL
Tio spelare på skadelistan stoppade inte HV71 från att ta sin sjätte raka seger mot Karlskrona HK. Torsdagens segersiffror skrevs till 5-3 där HV-målen gjordes utav Sebastian Wännström, Robin Figren, Mattias Tedenby och Dylan Reese.

Matchen började dock knackigt för HV, som släppte in 0-1 efter drygt sju minuter, just som man hade blivit fulltaliga efter en utvisning.

Men ju längre perioden skred, desto mer spelade HV upp sig, och när man fick chansen i powerplay mot slutet av perioden, så skickade Sebastian Wännström in sitt fjärde mål för säsongen och 1-1 i matchen.

HV fick energi av kvitteringsmålet och bara en och en halv minut senare ringde målklockan igen, när Robin Figren styrde in 2-1 till hemmalaget.

Målrik mittperiod
Energin från den första perioden fanns kvar i HV även när mittperioden började, och knappt två minuter in ökade Mattias Tedenby på till 3-1 via en Karlskronaskridsko.

Det var dock inte över där, för drygt fem minuter senare kom Robin Figren med bra fart på högerkanten och snärtade in 4-1 genom handsken på Johannes Jönsson i KHK-målet. Gästerna svarade dock snabbt och reducerade till 4-2 minuten senare efter en tilltrasslad situation framför mål.

HV, som haft det tufft i mittperioderna hittills denna säsongen, fick lite islossning ikväll och bättrade på statistiken lite när Dylan Reese, med mindre än minuten kvar av perioden, dunkade in 5-2 stenhårt i det högra krysset.

Sjätte raka
Gästande Kalrskrona fick jaga i den tredje perioden och lyckades i matchens sista minut reducera till 5-3. Närmare än så kom man dock inte utan HV tog sin sjätte raka seger mot Blekingelaget. Nästa match för HV71 är på lördag när säsongens första Smålandsderby äger rum i Vida Arena i Växjö.