J20 segrade i hemmapremiären
Publicerad: 2018-09-29
J20
HV71:s J20 vann reprisen på förra säsongens JSM-final, när man hemmaslog Växjö Lakers med 5-2. Anton Heikkinen, Karl Smedberg, William Fransson, Max Wennlund och Sebastian Ehrenflod gjorde varsitt mål i matchen.

HV71:s J20 har startat säsongen med fyra raka bortamatcher och vunnit tre utav dessa. När man på lördagen för första gången klev in på hemmais, mot Smålandsrivalen och förra årets motståndare i JSM-finalen, visade man direkt vilka som bestämmer.

Anton Heikkinen gjorde 1-0 efter knappt halva perioden och Karl Smedberg ökade på till 2-0 innan det var dags för pausvila. William Fransson kunde sedan öka på till 3-0 innan Max Wennlund prickade in fyran. Det hjälpte inte att Växjö reducerade sent i mittperioden och tidigt i den tredje perioden, för med dryga minuten kvar kom spiken i kistan när Sebastian Ehrenflod spikade matchen med att göra 5-2 i tom bur.

HV71 - Växjö Lakers 5 - 2 (2-0, 2-1, 1-1)

09:58 1 - 0 HV71, 26. Anton Heikkinen (23. Smedberg), EQ
19:27 2 - 0 HV71, 23. Karl Smedberg (26. Heikkinen, 11. Wassberg), PP1

25:41 3 - 0 HV71, 28. William Fransson (40. Stjern Svensson, 18. Nybeck), PP1
35:33 4 - 0 HV71, 17. Max Wennlund (32. Isaksson, 18. Nybeck), EQ
39:56 4 - 1 VLH, 18. Jakob Heljemo (7. Aronsson, 21. Cedeqvist), EQ

45:46 4 - 2 VLH, 27. Otto Henell (9. Alanov, 22. Regenda), EQ
58:53 5 - 2 HV71, 8. Sebastian Ehrenflod, EQ, ENG