Förlust i den första åttondelsfinalen
Publicerad: 2018-03-12
Slutspel
HV71 förlorade första åttondelsfinalen mot Linköping med 1-3. Hemmalagets mål gjordes av Pierre Engvall.

HV71 fick en mardrömsstart i första åttondelsfinalen mot Linköpings HC. Inom loppet av drygt tre minuter gjorde bortalaget både 0-1 och 0-2. Jakob Lilja inledde målskyttet när han tog tillvara på ett HV-misstag och kort efter styrde Andrew Gordon in bortalagets andra mål för kvällen.

Hemmalaget i sin tur fick kämpa sig in i matchen och bjöd inte på något skönspel inledningsvis. Till slut kom dock reduceringen för hemmalaget. Erik Brännström knäppte iväg ett skott från blålinjen och framför mål stod Pierre Engvall och styrde in 1-2-pucken. Hemmalaget hade även ett guldläge att kvittera tillställningen i slutet av perioden när Bill Sweatt fick öppet mål men prickade burgaveln.

– Vi måste spela mycket bättre. Nu tappar vi för mycket puckar och måste få ner puckarna djupt för att skapa långa anfall analyserade målskytte Pierre Engvall efter den första perioden.

Jakten på kvittering
Ett betydligt bättre HV71 kom ut till den andra perioden. Men man hade fortsatt svårt att få in pucken i mål. Hemmalaget radade upp målchanser men ingen puck letade sig in i något av målen under den andra perioden, Återigen var det Bill Sweatt som var närmast men den här gången stoppade ribban amerikanaren från att kvittera.

Även tredje perioden var bättre från HV-håll och satte press på Linköping långa stunder. Men utdelning lös med sin frånvaro och istället kunde Linköping punktera matchen med sex minuter kvar av tredje perioden. Chans till revansch för HV71 är redan på onsdag när rond två spelas i Linköping.