Rekordnolla när damerna tog tredje raka
Publicerad: 2018-10-18
HV71 Dam tog sin tredje raka seger och höll sin femte nolla för säsongen när man besegrade Göteborg med 6-0 i Kinnarps Arena. Sanni Hakala gjorde två och Jessica Healey, Rosa Lindstedt, Jennie Asserholt och Fanny Rask ett mål i matchen.

HV71 Dam hade chansen att haka på i tabelltoppen på riktigt när Göteborgs HV gästade Kinnarps Arena, och den chansen tog man omgående. Knappt tre minuter in i matchen öppnade Sanni Hakala målskyttet genom att pricka in 1-0, och minuterna senare ökade Jessica Healey på till 2-0. HV fortsatte att ösa på och i mittperioden gjorde först Sanni hakala sitt andra mål för kvällen och sedan gjorde Rosa Lindstedt 4-0 och sin tredje poäng i matchen. Det blev ytterligare två mål i den sista perioden när Jennie Asserholt och Fanny Rask prickade in varsin kasse och fastställde slutresultatet till 6-0. HV71 höll därmed sin femte nolla för säsongen, vilket är rekord för antallet nollor som laget har hållit i damernas högsta serie.

HV71 - Göteborgs HC 6 - 0 (2-0, 2-0, 2-0)

02:53 1 - 0 HV71, 23. Sanni Hakala (13. Välilä, 2. Lindstedt), EQ
06:25 2 - 0 HV71, 97. Jessica Healey (49. Rask, 42. Asserholt), EQ

22:42 3 - 0 HV71, 23. Sanni Hakala (4. Kepler, 2. Lindstedt), EQ
28:36 4 - 0 HV71, 2. Rosa Lindstedt (4. Kepler, 13. Välilä), EQ

50:45 5 - 0 HV71, 42. Jennie Asserholt (15. Andersson, 49. Rask), EQ
53:16 6 - 0 HV71, 49. Fanny Rask (97. Healey, 22. Joyce), PP1

Skott: 49 - 8 (15-4, 15-2, 19-2)
Utv. minuter: HV71: 4 (0,2,2), GHC: 4 (0,0,4)