• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Idag 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr

HV71 nollade Linköping i sista omgången

14 mars 2019 20:15
SHL

HV71 besegrade Linköping i grundseriens sista omgång inför ett fullsatt Kinnarps Arena. Simon Önerud gjorde två mål, medan Markus Ljungh och Joakim Andersson gjorde ett var.


HV71 har inte besegrat Linköping i Kinnarps Arena sedan den 15 mars 2015, men i grundseriens sista omgång skulle HV äntligen bryta rivalens tio matcher långa segersvit. Redan efter sju minuters spel gjorde Markus Ljungh sitt femte mål på de fyra senaste matcherna, när han med vaden styrde in 1-0 bakom Jonas Gustavsson. Drygt två minuter senare ringde det i målklockan igen efter en flygande kontring från HV:s sida, där Simon Önerud var sist på pucken och dunkade upp 2-0 i nättaket.

HV fortsatte att dominare även i den andra perioden och var ytterst när att utöka till 3-0, men den gången hade gästerna hjälp av stolpen. I den tredje perioden försökte Linköping skapa något framåt, men HV stängde igen i försvaret och höll gästerna på utsidan. När Linköping sedan plockade målvakten tidigt i ett desperat försök att rädda säsongen så snappade Simon Önerud upp pucken i offensiv zon och rakade in 3-0. Men för att verkligen spika igen kistan så skulle även Joakim Andersson få sätta dit 4-0, trots att Jonas Gustavsson var tillbaka i kassen.