Storseger mot IF Troja-Ljungby
Publicerad: 2021-09-18
Träningsmatch
Det blir storseger i dagens träningsmatch mot IF Troja-Ljungby. 9-0 slutar matchen efter periodsiffrorna 2-0, 2-0, 5-0. Vesel 3, Törngren, Nybeck, Andrae, Kokkonen, Forsberg och Önerud gjorde målen. Gunnarsson räddade samtliga 21 skott.

HV71 gjorde en stabil match när IF Troja-Ljungby gästade Husqvarna Garden på lördagseftermiddagen. Christoffer Törngren inledde målskyttet efter drygt åtta minuter. Simon Önerud skott och Christoffer Törngren kunde utan större problem raka in ledningspucken bakom Troja-Ljungbys målvakt Anton Svensson. Bortalaget stack upp emellanåt, men i det stora hela var det hemmalaget som styrde spelet i den första perioden. HV71 ökade på ledningen i slutet av perioden efter att Fredrik Forsberg, med en pass bakom mål, hittade en fri Zion Nybeck.

Den andra perioden gick likt den första till HV71 där det mesta av spelet spenderades i Troja-Ljungbys zon. Emil Andrae gjorde 3-0 i inledningen och Tyler Vesel 4-0 i slutminuterna. Två liknande mål där pucken skickades in mot en skymd Troja-målvakt.

I den tredje perioden visade HV71 upp ett fint anfallsspel och det lönade sig med så mycket som fem mål på Smålandskonkurrenten. Först ökade Tyler Vesel på till 5-0 i inledningen av perioden. Minuterna senare hittade Jesper Kokkonen krysset fram till 6-0. Fredrik Forsberg fick en fin passning från Marcus Karlström och gjorde inget misstag när han satte 7-0. 8-0 pangade Simon Önerud in i spel fem mot fyra och Tyler Vesel, med sitt tredje för kvällen, fastställde slutresultatet till 9-0 med tre och en halv minut kvar.

HV71 - IF Troja-Ljungby 9-0 (2-0, 2-0, 5-0)