Stabil seger i Dalarna
Publicerad: 2019-11-16
Storsegrarna fortsätter att komma för HV71, den här gången i dalarna, efter att Leksand besegrats med 4-0. I en stark laginsats totalt sett, där också Jonas Gunnarsson höll nollan för andra matchen i rad, vilket innebar tangerat klubbrekord.

Redan från första nedsläpp tog HV71 kommandot över tillställningen, och dalmasarna hade svårt att hänga med. Efter ett par minuter hittade Linus Fröberg in till en fri Martin Thörnberg mellan tekningscirklarna, som hann sikta in sig ordentligt och pricka in ledningsmålet. Lägena duggade tätt därefter och bara någon minut senare utökade Johannes Kinnvall ledningen efter en långs spelsekvens i Leksands zon. Hemmalaget fick chans till revansch i powerplay, väl där kunde istället ligans bästa boxplaylag sätta dit 3–0 genom Joakim Andersson.

Det var ett märkbart ramstarkare Leksand på isen i den andra perioden. Leksingarna ägde mer puck än tidigare och kunde komma till en del anfall, vars kaliber inte var tillräckligt vassa för att överlista Jonas Gunnarsson. Spelet blev aningen sönderryckt efter att respektive lag dragit på sig en del utvisningar. De efterföljande numerära över- och underlägena saknade emellertid utdelning i målkolumnen, och de giftigaste chanserna kom i spel fem-mot-fem. Trots det förblev mittperioden mållös.

Trots tre måls överläge i matchen var HV71 det hetare laget i upptakten av tredje. Leksands försök att få ordning på den egna offensiven fortsatte att hacka. Efter hand började det kugga i för hemmalaget, men Jonas Gunnarsson avvärjde vaket målchanserna. I torsdags öppnade Alexander Bergström målkontot i HV71, och idag kom ytterligare utdelning för Osby-sonen. Målet kom i numerärt överläge, där Bergström vackert kunde raka upp pucken i nättaket bakom Janne Juvonen. Det blev också slutresultatet i en match där HV71 stod för en fläckfri insats över sextio minuter.

Leksands IF - HV71 0-4 (0-3, 0-0, 0-1)
02:05 0-1 (EQ) HV71 Martin Thörnberg (Fröberg, Williamsson)
04:50 0-2 (EQ) HV71 Johannes Kinnvall (Bergström, Camara)
11:24 0-3 (SH1) HV71 Joakim Andersson (Törngren)