• Huvudsponsorer

Landslagsstjärna klar för HV71

30 maj 2015 07:40

HV71 har idag gjort klart med landslagsstjärnan Jenni Asserholt. “Jag ser fram emot att representera HV71”, säger Asserholt.


Jenni har de senaste säsongerna spelat i Linköpings HC, där hon så sent som i våras var med och tog klubbens andra raka SM-guld. Hon stod för 24 poäng (13+11)på 23 matcher i grundserien och under slutspelet blev det totalt två mål på fyra matcher. Jenni kommer att kombinera spelet i HV71 med spel i junior/herrlag i annan förening.

– HV71 har varit väldigt tydliga med att de kommer satsa på damsidan framöver både kort- och långsiktigt. Laget spelar åter i Riksserien och satsar hårdare än någonsin för att bli ett etablerat lag i ligan, det betyder väldigt mycket, säger Jenni och fortsätter:

– Jag har varit i LHC i många år och efter dubbla SM-guld kände jag mig nöjd, vilket inte är bra som aktiv idrottare. Jag vill vidare och känner mig redo för ett nytt uppdrag. HV71 var mycket positiva till ett samarbete och den lösning jag önskade med kombinerad träning med herrar/juniorer (i annan förening) samt träning och match med damlaget i HV71. Jag ser fram emot att representera HV71 kommande säsong samt att få en ny utmaning i karriären.

Som Damkronornas kapten satsar Jenni nu mot ett fjärde OS och klubben är naturligtvis väldigt glada att det sker i HV71.

– Naturligtvis är det ett otroligt tillskott till vår trupp och ännu en ”boost” för framtiden. Jenni är extremt seriös och målmedveten, vilket kommer att höja lagets nivå ytterligare och det blir extremt spännande att se vad vi kan åstadkomma som nykomlingar i Riksserien, sager Ulf Johansson, tränare i HV71 Dam.