HV71 vann mot SDE i omstarten
Publicerad: 2022-01-06
HV71 vann i omstarten mot SDE med 5-2 efter periodsiffrorna (0-2, 2-1, 0-2) Målen i HV71 gjordes av Hanna Olsson, Thea Johansson, Sanni Hakala, Ebba Berglund och Jenna Raunio.

Under torsdagskvällen var det omstart i SDHL efter nästan en månads uppehåll från spel. Två spelsugna lag klev ut på isen och det var gästande HV71 som gjorde det första målet i matchen. På pass från Sanni Hakala fick Hanna Olsson pucken högt i anfallszon och pricksköt in sitt 11:e mål för säsongen. Lite ringrost från ett längre uppehåll från spel fanns hos båda lagen och det riktiga flytet saknades. Med bara 43 sekunder kvar uppstod en snöplig händelse i matchen, glädjande för HV71, men inte lika kul för Lindsey Post i SDE:s mål. Från långt avstånd slängde Thea Johansson in pucken på mål och på något sätt letade den sig in via plockhandsken och gästerna gick till pausvila med en 2-0 ledning.

I den andra perioden fick HV71 en utomordentlig start. Redan efter 25 sekunder, i en tre mot två situation, slog Hanna Olsson en genomskärare till Sanni Hakala som lyfte in pucken i mål. Efter målet tappade gästerna skärpan och det tog SDE vara på, reduceringsmålet kom efter 26:56 när Kayleigh Hammers slog in en retur framför mål. HV71 fortsatte att spela slarvigt och några minuter senare kom ytterligare ett reduceringsmål genom Kelly Murray. SDE vann andra perioden med 2-1 och det var jämnt inför den avgörande perioden.

Tidiga mål verkade vara melodin för HV71 i denna match när de återigen gjorde ett tidigt mål i den avslutande perioden. Denna gång genom backen Ebba Berglund som gled ner från sin backplats och dammade in pucken i nättaket. Strax efter fick SDE en bra chans att återigen komma in i matchen när de fick möjlighet att spela 5-3 men lyckades inte överlista HV-försvaret. Från en "Ovechkin-position" gjorde senare Jenna Raunio sitt femte mål denna säsong när hon på ett direktskott satte 5-2 i powerplay med tio minuter kvar av matchen. Matchen tappade sedan fart och SDE var aldrig riktigt nära att komma igen och frånsett en dipp i andra perioden vann HV71 fullt rättvist.

SDE - HV71 2 - 5 (0-2, 2-1, 0-2)
05:54 0-1 (EQ) HV71 Hanna Olsson (Hakala)
19:17 0-2 (EQ) HV71 Thea Johansson (Berglund)

20:25 0-3 (EQ) HV71 Sanni Hakala (Olsson)
26:56 1-3 (EQ) SDE Kayleigh Hamers (Zwarthoed, Löwenhielm)
33:29 2-3 (EQ) SDE Kelly Murray (Murray, Blomqvist)

41:35 2-4 (EQ) HV71 Ebba Berglund
49:17 2-5 (PP1) HV71 Jenna Raunio (Johansson, Berglund)