Premiärförlust och revansch för J20 i helgen
Publicerad: 2022-09-11
MATCH
HV71:s J20 förlorade seriepremiären mot Södertälje SK med 3-5 på lördagen, men studsade tillbaka och slog Västerås på söndagen med övertygande 4-0.

Det blev inte den seriepremiären som HV71:s J20 hade hoppats på, när de under lördagen gästades utav Södertälje i Prolympiahallen. Efter två jämna perioder stod det 2-2 på tavlan, efter att Herman Träff kvitterat till 1-1 sent i den första och Filip Rosell gett laget ledningen tidigt i den andra. Men i den tredje perioden skulle gästerna dra det längsta ståret, efter en målkavalkad i inledningen. Fyra mål på fyra minuter, varav tre till gästerna, innebar 3-5 på tavlan och ett resultat som stod sig matchen ut och innebar att det blev en förlust för HV71.

Men på söndagen var det dags för revansch, när Västerås gästade Husqvarna Garden. Redan i den första perioden hade Hampus Sandahl, Egor Polin och Oscar Fisker Molgaard sett till att det stod 4-0 på resultattavlan. I mittperioden sprattlade gästerna till och reducerade två gånger om på kort tid, innan Erik Påhlsson återigen kunde sprätta in en puck och se till att hans HV gick till sista periodpausen med en 5-2-ledning. I den sista perioden kunde sedan HV spika igen kistan med två snabba mål i powerplay. Först utökade Egor Polin till 6-2 och sedan fullbordade Oskar Fisker Molgaard sitt hattrick genom att sätta dit 7-2. Gösterna reducerade sedan två gånger till i slutet på perioden och skrev slutresultatet till 7-4.

HV71 - Södertälje SK 3 - 5 (1-1, 1-1, 1-3)

11:17 0 - 1 Filip Hesselvall (Hendén), EQ
19:33 1 - 1 Herman Träff (utan assist), EQ

24:14 2 - 1 Filip Rosell (Lindström), EQ
34:39 2 - 2 Alex Ciernik (Nordberg, Hilmersson), PP1

44:19 2 - 3 Alex Ciernik (Svedberg, Hendén) EQ
45:16 3 - 3 Egor Polin (Fisker Molgaard), EQ
47:07 3 - 4 Alex Ciernik (Lindholm), EQ