HV-seger i 50 års-matchen
Publicerad: 2021-11-13
Hockeyallsvenskan
Inför ett fullsatt Husqvarna Garden tog HV71 på lördagskvällen sin åttonde raka seger i Hockeyallsvenskan. Efter underläge 0-1 halvvägs in i matchen mot Tingsryds AIF vände HV71 och vann till slut med 3-1 efter periodsiffrorna 0-1, 3-1, 0-0.

Innan matchen hyllades det lag som som för 50 år sedan var först med att dra på sig matchtröjan med klubbmärket HV71 på bröstet. Innan nedsläpp hedrades också nyligen bortgångne John Larsson med en tyst stund.

När pucken släpptes var det bortalaget som öppnade piggast och det var också Tingsryd som spräckte målnollan först. Efter 8:27 skickade Alexander Lindelöf in en puck mot mål som letade sig in bakom Filip Larsson i HV-kassen. HV71 spelade upp sig allt eftersom men Tingsryd stod för ett uppoffrande försvarsspel vilket gjorde att HV71 stannade på noll mål efter 20 minuter.

I den andra perioden var det ett klart bättre HV71 ute på isen. Reduceringen kom halvvägs in i perioden när Max Wennlund tryckte in pucken efter assist från Tyler Vesel. En stund senare sköt juniorbacken Kalle Holm ett skott som träffade båda stolparna innan den stannade på mållinjen, och där fanns Måns Lindbäck som kunde peta in pucken de kvarvarande centimeterna över mållinjen och 2-1 var ett faktum. I slutet av perioden åkte bortalagets Kim Tallberg ut för tripping och då visade HV71 prov på fint powerplay-spel när Fredrik Forsberg skickade in pucken i nättaket bakom Tingsryds burväktare Daniel Rosengren.

I den tredje perioden kontrollerade HV71 händelserna på isen och laget stod för ett solit försvarsspel och hyllades av ett fullsatt Husqvarna Garden de sista minuterna av matchen.

Nästa vecka väntar två matcher mot AIK. På onsdag i Stockholm och på fredag i Jönköping.

HV71 – Tingsryds AIF 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

08:27 0-1 TAIF Alexander Lindelöf (Heljemo, Nermark)

30:51 1-1 HV71 Max Wennlund (Vesel)
35:58 2-1 HV71 Måns Lindbäck (Holm, Billins)
39:11 3-1 HV71 Fredrik Forsberg (Vesel, Norbe) PP1