Godis för HV71 i Halloween-mötet
Publicerad: 2019-11-02
Efter en målkavalkad av sällan skådat slag i den första perioden, byggde HV71 sig en stabil ledning med 6-0. Nätrasslet lugnade sig en aning därefter och siffrorna skrev sig till 7-1 när allt var sagt och gjort.

Intensiv press och frenesi präglade HV71:s spel redan från första nedsläpp. Man kom ut hårt och tvingade gästerna till flera misstag, vilket ledde till målchanser. Den för dagen nykomponerade ”Sand”-kedjan med bröderna Sandberg och Linus Sandin inledde sitt samarbete förtjänstfullt genom att göra varsitt mål, fram till 3–0 under loppet av bara några minuter. Vilket av lagen som denna Halloween-helg till ära fått bus, respektive godis blev allt tydligare då målen fortsatte att trilla in till hemmalagets favör. Juuso Ikonen och Simon Önerud bidrog med varsin fullträff, innan Linus Sandin rundade av i powerplay och fastställde periodens slutresultat till 6–0.

Oskarshamn skrinnade ut i den andra perioden på jakt efter upprättelse, men trots en god möjlighet till reducering tidigt vände HV71 spelet och utökade till 7–0 genom Axel Holmström. Efter målet bedarrade mål-stormen en aning och spelet var till skillnad från i den första perioden av chansfattigare karaktär. Såväl hemmalag som bortalag fick chansen i numerärt överläge utan utdelning. Jonas Gunnarsson var ansatt mot slutet, men höll sin nolla intakt.

Slutperioden fortsatte i samma stil som den föregående. Skadan var redan skedd i matchens inledande tjugo minuter, och Oskarshamn hade lyckats lappat ihop såret och tighta till spelet i egen zon. Bortalaget kunde även i slutminuterna hugga tillbaka och reducera genom finländaren Arsi Piispanen efter att HV71 varit passiva i egen zon. En fadäs som sannolikt ensamt pryder minuskolumnen efter matchen för HV71, där det i övrigt fanns mest att glädjas åt en eftermiddag likt denna.

HV71 - IK Oskarshamn (6-0, 1-0, 0-1)