Bortaseger mot AIK
Publicerad: 2020-01-10
HV71 hade inte spelat någon match under det nya året men någon matchrost syntes inte till i kvällens match mot AIK på bortaplan. Det blev seger med 4-0 och där Kennedy Marchment blev dubbel målskytt, Sanni Hakala och Jessica Healey gjorde varsitt.

HV71 har inte spelat match sedan den 30 december, då de vann mot Brynäs med 7-1. Första matchen på det nya året skulle bli mot AIK på Ulriksdals IP.

Bortalaget startar matchen piggt med en aggressiv skridskoåkning och sätter press på AIK. AIK svarar upp och första fem minuterna är jämna, sedan får HV71:s kedja med Tougas, Tylke och Marchment ett långt byte i AIK:s försvarszon och efter det vänder spelet mer över till bortalaget. Första målet kommer också efter 10 minuter när Sanni Hakala skjuter in en retur från nära håll. Perioden fortsätter sedan i HV-fördel och förra HV-målvakten Sabina gör flera kvalificerade räddningar.

Dryga fem minuter in i andra perioden drar AIK på sig två utvisningar och HV71 får chansen att spela fem mot tre. Det tar bara några sekunder innan lagkaptenen Jessica Healey skjuter in pucken bakom en skymd AIK-målvakt. AIK får chansen i powerplay när Sidney Morin får åka och sätta sig i utvisningsbåset. AIK skapar en vass dubbelchans via AIK:s Fanny Rask och bortalaget drar på sig ytterligare en utvisning. AIK får dock inte riktigt upp farten i sitt powerplayspel och HV71 fortsätter att spela ett bra spel i boxplay som de gjort under hela säsongen. AIK är sedan nära att få in en puck i slutdelen av perioden men då är Alba Gonzalo vaken i HV-målet.

AIK startar perioden piggt och skapar kvalificerade chanser men HV71 lyckas hålla undan. Domaren har sedan en AIK-utvisning på handen och i 6-5 spelet får målskytten Kennedy Marchement in sitt 23:e mål för säsongen när hon får in pucken via en AIK-klubba. Minuten senare är samma Marchment framme igen och HV71 leder med 4-0. Matchen tappar sedan fart och intensitet och när slutsignalen ringer så står det 0-4 på resultattavlan.

Ny match imorgon mot SDE 17:10

AIK - HV71 0 - 4 (0-1, 0-1, 0-2)
10:12 0-1 (EQ) HV71 Sanni Hakala (Löwenhielm, Olsson)

26:25 0-2 (PP2) HV71 Jessica Healey (Borgqvist, Löwenhielm)

47:35 0-3 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Tougas, Morin)
48:39 0-4 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Tylke, Tougas)

Skott: 23-45
Räddningsprocent: AIK: 88,89% , HV71: 90,24%