Stefan Nyman inför morgondagens match mot Rögle
Publicerad: 2020-08-26
INFÖR
Två segrar och en förlust är summeringen av försäsongen hittills. På torsdagskvällen väntar den fjärde träningsmatchen när HV71 åker till Ängelholm och möter Rögle och enligt assisterande tränaren Stefan Nyman gör man det med en positiv känsla efter inledningen.

HV71 besegrade Örebro för en vecka sedan med 2-1 och kunde studsa tillbaka efter förlusten mot Växjö helgen innan.

– Vi gör en bra insats mot Örebro och positivt är att vi gör många av de sakerna som vi pratat om på försäsongen. Bland annat sättet vi jobbar med grunderna utifrån vår spelidé. Dessutom är det kul att se hur vi agerar i special teams och det avgör till vår fördel. Jag tycker att vi löser de situationerna på ett bra sätt och är kreativa i vårt powerplay, säger Stefan Nyman.

Under veckan som gått har HV71 tränat tufft både på i gym och på is och fortsatt på den inslagna vägen när det gäller att utveckla spelidé i teori till praktik.

– Vi har nu fokuserat än mer på det defensiva i träningen. Dessutom har vi tränat ytterligare på boxplay och powerplay, så det har varit en vecka där vi försökt få ihop helheten på ett bra sätt.

På torsdagskvällen möter laget Rögle i Ängelholm, men i dagsläget är inte motståndarna något tränarkvartetten lägger speciellt mycket tid på.

– Vi kommer att sätta fokus på det vi behöver göra utifrån vår spelidé och hur vi ska bygga vidare på det som ska vara vårt signum under säsongen. Jag tycker att vi börjar hitta kemi i olika konstellationer, nu handlar det om att förfina och förädla. Vi har saker att jobba med, men vi har också redan sett att vi kan hantera den strukturen vi kommit överens om på ett bra sätt.

Emil Andrae och Zion Nybeck är på landslagsuppdrag och kommer inte till spel i Ängelholm. Dessutom kommer inte Jesper Williamsson till spel vilket innebär att Kalle Holm lyfts upp från J20.

För Stefan Nymans del har det varit en bra start i föreningen och HV-tränaren trivs som fisken i vattnet.

– Det har känts väldigt bra. Jag är redan varm i kläderna och det kändes redan i första matchen som jag hade varit här länge. Det har varit tre lärorika och roliga matcher för mig och jag tycker att vi börjar hitta våra roller i ledarkonstellationen också. Det har varit enkelt att komma in i den här gruppen och nu ser jag bara fram emot vad morgondagen har att erbjuda, avslutar Stefan Nyman.

Matchen ser du på Cmore.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners