Förlustsviten bruten efter imponerande insats
Publicerad: 2018-10-30
SHL
HV71 bröt på tisdagen sin tre matcher långa förlustsvit, efter att ha vunnit över Brynäs IF med 4-1 hemma i Kinnarps Arena. Mikko Lehtonen, Simon Önerud, Markus Ljungh och Robin Figren gjorde HV:s mål.

HV71 fick dock inte den starten man hade hoppats på, efter att förlorat tre raka matcher. Istället var det gästande Brynäs som kom ut starkast och tog även ledningen tidigt efter ett par snabba passningar i HV:s zon. HV spelade dock genast upp sig och när första chansen gavs i powerplay, så snärtade Mikko Lehtonen in sitt första mål i HV-tröjan och kvitteringen till 1-1.

Efter kvitteringen tog HV över helt och hållet, vann skotten med 11-4 i perioden, men lyckades inte peta in några fler puckar. Utdelningen skulle dock komma i mittperioden, efter total HV-dominans. Knappt tre minuter in i perioden gav Simon Önerud HV ledningen med 2-1 och spelade minuterna senare fram Markus Ljungh till 3-1, vilket var Öneruds 100:e poäng totalt i HV-tröjan.

Med knappa minuten kvar av mittperioden blev Robin Figren helt frispelad på offensiv blålinje av Markus Lauridsen, klev in i offensiv zon, och snärtade elegant in 4-1 mellan benen på Brynäs-keepern. I den tredje perioden gick tempot och intensiteten ner något och HV spelade ett stabilt försvarsspel för att stänga matchen, vilket laget också lyckades med och höll undan till en bekväm seger.