Målkalas när damerna slog serieledarna
Publicerad: 2018-10-26
HV71 Dam tog en ny tung skalp när man besegrade serieledarna MODO Hockey på bortaplan. Sanni Hakala gjorde två och Alexis Joyce, Jessica Healey, Isabell Palm och Fanny Rask gjorde ett mål var i 6-3-segern.

Det blev en väldigt händelserik första period i Örnsköldsvik när HV71 gästade serieledarna MODO Hockey. Redan efter knappt sex minuter gav Alexis Joyce HV ledningen med 0-1, innan Jessiva Healey utökade till 0-2 på straff och Isabell Palm efter drygt 13 minuter gjorde 0-3. Men fyra minuter efter att HV tagit en tremålsledning hade hemmalaget jobbat sig ikapp och kvitterat till 3-3. I mittperioden blev det dock HV för hela slanten. Fanny Rask gjorde 3-4 strax innan halve perioden var spelad och Sanni Hakala utökade till 3-5 minuterna senare. I den tredje akten höll HV tätt bakåt och lyckades även spika matchen när Sanni Hakala petade in sitt andra mål för kvällen i powerplay. HV71 tog därmed tre tunga poäng i jakten på förstaplatsen i tabellen och möter ett annat topplag imorgon, när man beger sig mot Luleå.

MODO Hockey - HV71 3 - 6 (3-3, 0-2, 0-1)

05:56 0 - 1 HV71, 22. Alexis Joyce (49. Rask, 97. Healey), PP1
11:06 0 - 2 HV71, 97. Jessica Healey, PS
13:45 0 - 3 HV71, 21. Isabell Palm (49. Rask, 97. Healey), EQ
14:10 1 - 3 MODO, 19. Kaitlyn Tougas (13. Wilson-Bennett), EQ
15:09 2 - 3 MODO, 13. Breanne Wilson-Bennett (19. Tougas, 24. Cava), EQ
17:40 3 - 3 MODO, 19. Kaitlyn Tougas (7. Olofsson, 24. Cava), EQ

27:53 3 - 4 HV71, 49. Fanny Rask (97. Healey), EQ