Viktig seger för HV71 Dam
Publicerad: 2023-01-28
MATCH
HV71 Dam tog tre oerhört viktiga poäng när laget besegrade AIK med 4-0 i Husqvarna Garden. Hilda Svensson, Sanni Hakala, Danielle Stone och Elin Svensson gjorde HV:s mål medan Anni Keisala höll sin andra nolla för säsongen.

Det var med kniven mot strupen som HV71 tog emot AIK i Husqvarna Garden på lördagskvällen. Allt annat än seger hade satt laget i en oerhört tung sits inför avslutningen av säsongen, men när det krävdes som mest så klev man upp med en gedigen laginstas.

Efter en mållös förstaperiod så tog HV ledningen med 1-0 drygt sex minuter in i den andra efter att Hilda Svensson dundrat in en retur och innan perioden var över så höll sig Sanni Hakala påpassligt framme och petade in en lös puck till 2-0.

Den tredje perioden hann sedan inte bli mer än en minut gammal innan Danielle Stone skickade in 3-0 i powerplay, vilket mer eller mindre punkterade matchen. Gästerna chansade sedan med att plocka ut målvakten, men då fastställde Elin Svensson istället slutresultatet till 4-0 i tom kasse.

HV71 - AIK 4 - 0 (0-0, 2-0, 2-0)