Förlust i den femte finalen
Publicerad: 2022-05-01
HockeyAllsvenskan Slutspel
HV71 förlorade match fem i den Hockeyallsvenska finalen mot IF Björklöven med 2–7 efter periodsiffrorna 0–2, 1–3, 1–2. Marcus Davidsson och Taylor Matson gjorde HV71:s mål.

I den femte finalmatchen var det bortalaget som fick den bästa starten. I spel fem mot fyra lyckades Olle Liss, med hjälp av en HV-klubba, göra 0–1 efter 3:46. HV71 hade svårt att skapa dom där riktigt farliga chanserna i den första perioden där Björklöven spelade enkelt och inte gav HV71 något utrymme i anfallszon. Björklöven avslutade perioden som man startade den, med ett mål. Christopher Bengtsson styrde in det andra målet med dryga minuten kvar av perioden och HV71 hade en ordentlig uppförsbacke efter 20 minuter.

HV71 inledde den andra perioden bättre och fick med sig ett tidigt powerplay. Det blev dock inget mål där och precis när Björklöven blivit fullt manskap kom nästa kalldusch då Gustav Possler gjorde 3–0 bakom Filip Larsson. HV71 fortsatte skapa chanser och till slut kom utdelningen. Daniel Bertov hittade en fin passning till Marcus Davidsson som rakade in reduceringen i tom bur. Men HV-glädjen blev inte långvarig. För i anfallet efter ökade bortalaget på sin ledning till 4–1 och med sekunder kvar av den andra perioden kom också 5–1 till Björklöven.

I den tredje bytte HV71 målvakt. In kom Adam Åhman som ersatte Filip Larsson. Den tredje perioden började lika tungt som de två tidigare perioderna. Ett tidigt Björklöven-mål gjorde att ställningen nu var 1–6. Perioden gick utan att det hände särskilt mycket och i slutet kunde Fredric Andersson göra 1–7 i numerärt underläge. Taylor Matson fastställde sedan slutresultatet till 2–7 med 30 sekunder kvar.

HV71 leder nu matchserien med 3–2. Nu blir det en extra vilodag för lagen då nästa match spelas i Umeå på onsdag.

HV71 – IF Björklöven 2–7 (0–2, 1–3, 1–2)

03:49 0–1 IFB Olle Liss (Perron, Olofsson) PP1
18:42 0–2 IFB Christopher Bengtsson (Andersson, Fitzgerald)

24:23 0–3 IBF Gustav Possler (Selin, Lindgren)
34:25 1–3 HV71 Marcus Davidsson (Bertov, Nybeck)
34:49 1–4 IBF Francis Perron (Gropp, Lindgren)
39:43 1–5 IBF Alex Hutchings (Olofsson, Possler)

43:05 1–6 IFB Jacob Olofsson (Wiklund, Hutchings)