HV71 vann i Tingsryd
Publicerad: 2021-12-17
Hockeyallsvenskan
HV71 stod för en stabil bortamatch när man på fredagskvällen besegrade Tingsryds AIF med 4-0. Måns Lindbäck, Chad Billins, Jesper Kokkonen och Pontus Netterberg målskyttar.

Ett revanschsuget HV71 skrinnade in på isen i Nelson Garden Arena i Tingsryd. Det var också ett piggt HV71 som tog tag i taktpinnen direkt. Efter knappt fem minuter hittade Tommi Huhtala en fristående Måns Lindbäck framför Daniel Rosengren i TAIF-målet och Lindbäck gjorde inget misstag när han lirkade in 1-0 mellan benen på Rosengren. HV71 fortsatte att föra spelet, men det skulle ändå dröja till 19:55 innan matchens andra mål föll för kvällen. Chad Billins hittade en lös puck och med en backhand sköt han in 2-0 till HV71.

HV71 styrde spelet även i den andra perioden men hemmalaget var hade flera längre anfall och några farliga lägen framför Jonas Gunnarsson i HV-målet. HV71 hade ändå de flesta och bästa chanserna, men 2-0-ledningen från period ett stod sig även efter två perioder.

Den tredje perioden fortsatte på samma sätt, HV71 kontrollerade spelet på isen och släppte inte till mycket i defensiven. Jesper Kokkonen ökade på till 3-0 med en backhand från knappt någon vinkel alls. Fastställde slutresultatet gjorde Pontus Netterberg när han kom fri med Rosengren.

Tingsryds AIF – HV71 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)