Imponerande seger i Värnamo
Publicerad: 2019-12-28
Sista grundserieomgången för året spelades i Värnamo och Axelent Arena inför 419 åskådare. En spelmässigt underhållande match slutade med vinst för HV71 med klara 7-1. Målen i HV71 gjordes av Kennedy Marchment (2), Sidney Morin (2), Hanna Olsson, Linnéa Andersson och Rosa Lindstedt.

HV71 sätter full fart i matchen redan från start och den utpräglade målskytten Kennedy Marchment sätter 1-0 när perioden inte ens är två minuter gammal. Ett snyggt mål där hon trycker sig förbi Brynäsförsvararen och trycker in pucken bakom Ellen Jonsson i Brynäs målet. HV71 fortsätter sedan åka mycket skridskor och spela en bra ishockey, men Brynäs är ändå närmast efter ett skott i stolpen. HV71:s första perioder har genomgående starka under säsongen varit starka och efter sju minuter är det återigen Kennedy Marchment som gör mål. Målet blir ett av de enklare för just Marchment då hon snyggt blir frispelad via pass över centrallinjen av kedjekamraten Danielle Stone och behöver egentligen bara sätta dit klubban. I samband med målet tar också Brynäs timeout. Timeouten Brynäs tar får inte önskad effekt utan istället utökar HV71 ledningen till 3-0 genom Hanna Olsson, som i slottet trycker dit en handledare i nättaket efter ett fint förarbete av Michelle Löwenhielm. Ett aggressivare HV71 hinner också göra 4-0 med minuten kvar av perioden i powerplay när backen Sidney Morin bombar in ett skott från blålinjen.

HV71 fortsätter att ha grepp om matchen så även i mittperioden. Brynäs spelar ett bättre försvarsspel och de allra hetaste chanserna som hemmalaget fick i första perioden duggar inte lika tätt. En mindre skärmytsling i mitten av perioden mellan lagkaptenen i HV71 Jessica Healey och Brynäs stjärnforward Lara Stalder leder till spel 4-4. I det spelet lyckas HV71s landslagsback Linnéa Andersson roffa åt sig pucken på egen försvarsblå och kommer således fri mot Brynäs målvakt och lägger snyggt in 5-0 via en backhand. Med två minuter kvar av perioden gör också HV71 6-0 efter snyggt klapp-klapp-spel där backen Sidney Morin är sist på pucken och gör sitt andra mål i matchen.

Tredje perioden börjar med reduceringsmål för Brynäs när Lara Stalder snärtar in ett handledsskott från distans bakom Alba Gonzalo i HV-kassen. Matchen är sedan jämn där båda lagen försöker men målvakterna i vardera lag håller tätt. Sista målet för matchen blir i powerplay där backen Rosa Lindstedt som har rollen framför mål styr in en puck från backskott.

HV71 vinner matchen med 7-1 och firar in det nya året som serieledare.