Seger mot Modo
Publicerad: 2019-10-29
HV71 vinner matchen mot Modo under tisdagskvällen med 4-2. Segern innebar att HV71 vinner tre av fyra under matcher under en tuff femdagarsperiod. Hanna Olsson, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Sidney Morin och Kaitlyn Tougas gjorde mål i HV71.

Under tisdagskvällen var det återigen dags för match och denna gång var det Modo som skulle stå för motståndet. Ett HV71 som spelat mycket matcher på slutet och gjorde sin fjärde match på fem dagar, dock stärkta efter en fin seger mot Luleå dagen innan.

HV71 sätter från första nedsläpp högsta fart och efter fyra minuter kommer ledningsmålet när Hanna Olsson gör 1-0. Hemmalaget fortsätter att äga mycket puck och rullar upp Modoförsvaret både en och två gånger men har inte riktigt skärpan i de avgörande momenten. Trots ett spelövertag från HV71 så lyckas Modo få till ett kvitteringsmål genom Marion Allemoz som blir fri med Alba Gonzalo i HV-målet efter strul på offensiv blå från hemmalaget.

Andra perioden kommer att bli HV71:s från start till mål och chanserna radar upp sig efter varandra. Trots massivt spelövertag och en skottstatistik som slutar 20-2 i hemmafavör så lyckas bara Felizia Wikner-Zienkiewicz få in pucken när hon snärtar upp den i nättaket och hemmalaget går in i tredje perioden med en 2-1 ledning.

Tredje perioden börjar med ett kvitteringsmål från Modo och Agata Sarnovksa, som direkt efter tekning skjuter ett skott som studsar på en klubba och lyfter över Alba Gonzalo i HV-målet. HV71 slås inte ner av ledningsmålet utan fortsätter trycka på, men Klara Peslarova i Modo-kassen gör ett flertal kvalificerade räddningar. Ledningsmålet ska dock komma när dryga halva perioden är spelad då Sidney Morin smyger ner från backplats och återigen sätter HV71 i förarsätet. Bara minuten efter ledningsmålet gör Kaitlyn Tougas 4-2 på egen hand när hon bryter sig fri och lurar Modo-målvakten. I samband med 4-2 målet tar Modo en timeout och skärper till sitt spel men HV71 är numret större denna kväll och vinner matchen rättvist.

HV71 - Modo 4 - 2 (1-1, 1-0, 2-1)
03:45 1-0 (EQ) HV71 Hanna Olsson (Hakala, Borgqvist)
17:01 1-1 (EQ) MODO Marion Allemoz

37:51 2-1 (EQ) HV71 Felizia Wikner-Zienkiewicz (Lindstedt, Antonsson)

43:15 2-2 (EQ) MODO Agata Sarnovska
49:18 3-2 (EQ) HV71 Sidney Morin (Stone, Marchment)
50:54 4-2 (EQ) HV71 Kaitlyn Tougas

Skott: 48-17