Uddamålsförlust mot Rögle
Publicerad: 2017-12-08
SHL
HV71 förlorade rond två i back to back-mötet mot Rögle med 2-3. Oscar Sundh och Martin Thörnberg noterades för HV71s mål.

Fredagskvällen bjöd på andra mötet i back to back mot Rögle. HV71 tog hem första ronden och i match två inledde Rögle bäst. Bortalaget tog ledningen redan efter två minuter efter att ha utnyttjat ett försvarsmisstag. Edwin Hedberg vann pucken bakom mål och spelade fram en fri Simon Ryfors framför mål och slog in sin retur bakom Pettersson-Wentzel.

HV71 jobbade sig in i matchen och Anton Bengtsson hade det vassaste chansen att kvittera tillställningen med en styrning som gick precis utanför stolpen. Istället för en kvittering för hemmalaget utökade Rögle sin ledning med drygt fem minuter kvar av perioden genom förre HV-spelaren Alexander Younan.

– Vi växer in i perioden och jag tycker att sista tio är vår del i perioden. Känns som att Rögle kom ut hårdare mot vad de gjorde igår. Vi måste hålla oss från utvisningsbåset och våga hålla i pucken kommenterade Lawrence Pilut efter första perioden.

Oscar Sundh målskytt
HV71 skulle istället spräcka sin målnolla i början av den andra perioden. Robin Figren slog en djupledspassning till en friställd Oscar Sundh som stänkte upp 1-2 i krysset. Period två bjöd på ett högt tempo och ett spel som svängde åt båda håll. HV71 skapade ett antal kvitteringschanser men pucken hade svårt att leta sig in bakom Justin Pogge i Rögles mål.

Hemmalaget fick chansen att spela powerplay men istället för en kvittering drällde HV71 med pucken och Rögle med Ted Brithén i spetsen kunde gå på kontring. Brithén, med förflutet i HV71, hittade luckan ovanför Pettersson-Wentzel förstastolpe och satte 1-3-pucken.

Kvitteringsjakt från HV71
Även i period tre fick hemmalaget in en tidig reduceringspuck. Denna gång via Martin Thörnberg som med sitt femte mål för säsongen gjorde 2-3. HV71 tryckte på för en kvittering men närmre än ett stolpskott kom inte hemmalaget den här kvällen och Rögle tog med sig samtliga poäng hem till Ängelholm.