HV:s segersvit bruten
Publicerad: 2019-02-12
SHL
HV71 förlorade tisdagens match mot Skellefteå AIK hemma i Kinnarps Arena med 1-3. Markus Ljungh gjorde HV:s enda mål.

SHL hade på tisdagen omstart efter en dryg veckas landslagsuppehåll och på tisdagen gästade Skellefteå Kinnarps Arena för andra gången på en knapp månad. Senast laget var på besök i Jönköping åkte man hem med tre poäng, något som HV ville ta revansch på.

HV startade, som så många gånger förr, matchen bäst och skapade ett bra tryck mot gästernas kasse tidigt, men utan att få utdelning. Istället gjorde Skellefteå 0-1 i powerplay, med fyra minuter kvar av perioden. I mittperioden var det återigen HV som hade spelövertaget och denna gången kom även utdelningen. Mattias Tedenby kom i ett friläge, som Mantas Armalis lyckades parera, men Markus Ljungh störtade på returen och tryckte in kvitteringen till 1-1.

I den tredje perioden drog Skellefteå på sig ett matchstraff för boardin, men strax därpå drog HV också på sig en utvisning och i det efterföljande 4 mot 4-spelet skickade gästerna in 1-2. Minuterna senare tilldömdes Skellefteå straffslag, som Albin Eriksson förvaltade väl och satte slutresultatet 1-3 bakom Jonas Gunnarsson och därmed bröt HV:s segersvit på fem raka matcher.