Stark lagseger i Närke
Publicerad: 2019-10-19
I en chansrik historia i Örebro lyckades HV71 plocka tre poäng. Hugo Alnefelt storspelade, samtidigt som resten av laget stod upp bra matchen igenom. Avgörande målskytt blev Joakim Andersson.

Redan från första nedsläpp skymtades det som kom att prägla den första perioden - chansrik ishockey åt båda håll. Bara några minuter in bjöd HV71 på en delikatess och tog ledningen. Nils Andersson iscensatte det hela med en öppnande passning från egen zon till Simon Önerud, som sedan tog sig in i offensiv zon, där han serverade målskytten Linus Fröberg. Örebros jänkare Ryan Stoa var kort därefter ett stolpskott från att kvittera matchen, efter en snabb spelvändning. I periodens slutskede fick HV71 chansen i powerplay. Där krigade Joakim Andersson in 2–0 framför kassen, efter en lång spelsekvens i offensiv zon.

Tveksamma handssituationer hör inte till vanligheterna i ishockey, trots det inträffade en sådan direkt i mittperioden. Ölund slog nämligen in pucken i mål med sin handske, vilket efter videogranskning bedömdes ogiltigt. I övrigt hade den andra perioden motsatt karaktär gentemot den första och var betydligt chansfattigare. Pucken höll till mer i mittzon och varken HV71 eller Örebro kunde etablera särskilt ordnat anfallsspel. Det krävdes powerplay för att Örebro skulle närma sig en reducering. I över två minuter hade närkingarna pucken i spel, men Hugo Alnefelt storspelade.

Nervös avslutning
Örebro kom ut i tredje fast beslutna att ta sig in i matchen och markerade närvaro med fysiskt spel. Det smällde hejvilt i närkampsspelet perioden genom, samtidigt som hemmalaget närmade sig en reducering. Till slut kom den också i powerplay, genom Joonas Rask. Efter målet följde en stark slutforcering från Örebro, men HV71 stängde till effektivt i mittzon och hindrade hemmalaget från att etablera långvarigt spel i anfallszon. I slutminuterna tog Örebro timeout och plockade ut målvakten Dominik Furch, och kunde därefter skapa stark press. Hugo Alnefelt visade klass, samtidigt som resten av HV71 kunde rida ut stormen. Spiken i kistan kom genom Oscar Sundh som lade in pucken i tom bur.

Örebro HK - HV71 1 - 3 (0-2, 0-0, 1-1)
02:57 0-1 (EQ) HV71 Linus Fröberg (Önerud, N Andersson)
19:59 0-2 (EQ) HV71 Joakim Andersson (Bergström, Martinsson)