• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Onsdag Ons 26 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Söndag Sön 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Fredag Fre 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov

"Likheter mellan min karriär och en travhäst"

12 oktober 2018 13:20
ATG

Bara ett stenkast från Martin Thörnbergs hemmaborg Kinnarps Arena pågår Elmia Scandinavian Horse Show. Under invigningsnumret tävlade han i fyrspann (vagn som dras av fyra hästar) och vann. Perfekt uppladdning inför helgens V75 och hockey!


Grattis, du vann fyrspannstävlingen! Hur var det att köra fyra hästar samtidigt?
Det var väldigt roligt och annorlunda. Jag kör en del travhäst så har lite känsla i händerna, men att köra med fyra tömmar samtidigt var en utmaning!

Hur startade ditt travintresse?
Som de flesta som gillar trav så hängde jag med några polare till olika travbanor och testade på att spela. När ATG gick in som sponsor och HV71 skapade ett samarbete med Vaggerydstravet åkte hela laget dit och jag fick prova på dubbelsulky. I samband med det köpte jag in mig på en häst och intresset växte. Vi äger idag två travhästar, min fru har tagit montélicens och jag är ute och kör några gånger i veckan.

Vad är det med trav och V75 som är så engagerande för dig?
Framförallt farten och tävlingsmomentet. Dagen jag slutar med hockey är min tanke att ta travlicens och hålla på med det på heltid. Det går att dra många paralleller mellan min egen karriär som elitidrottsman och travhästarna, till exempel hur viktigt det är med balans i träningen, vad man äter och dricker. Jag vill också lära mig sko hästar en dag!

Vilken är din taktik när du lägger V75-spelen?
Först vill jag skapa mig en grund med två spikar - en säker häst och en lite mindre betrodd häst. Detta för att sedan få med fler hästar i de andra fem loppen, utifrån vad det är för lopp. Jag går noggrant igenom all information om loppen och hästarna innan jag sätter ihop min rad. Det blir kunskap kombinerat med min egen känsla!

Känner du press på dig att leverera åt andelsköparna och fansen?
Både ja och nej, att tippa trav är inte lätt! Jag vill alltid vinna, men ser hellre en skräll som ger större utdelning än att satsa på 7 rätt med låg utdelning.

Har du några första tankar inför lördagens V75 på Åby?
Det är SM-finaler i helgen med mycket spännande lopp och bra hästar. Cyber Lane kommer troligtvis köra till ledningen och Racing Mange skall man hålla ögonen på. Jag tycker Readly Express förtjänar att få vinna igen.

Jag har också en egen häst till start på lördag, Carlos Ken, som körs av Peter Untersteiner i V4-2 på Åby. En talang som vunnit 2 av sina senaste 3 starter så det känns mycket roligt.

Hur går det för HV71 denna säsong?
Vi har goda chanser att gå långt i år. Det blev en tung start med två förluster men jag tycker att vi har spelat upp oss den sista tiden. Vi spelar bra hockey men har haft svårt att göra mål. Om vi fortsätter kämpa och tro på det vi gör kommer också resultatet.

Är det någon spelare som du tror kommer att ta ett kliv framåt denna säsong?
Jag tror att det är flera spelare som tar ett kliv fram denna säsong. Framförallt Mattias Tedenby som spelat bra i många säsonger, i år kommer det verkligen lossna för honom.

Er nästa match är mot Örebro. Känslan inför matchen?
Hemmamatch klockan 18.00 på en lördag brukar alltid ge mycket publik och god stämning! Sen vet man aldrig, alla lagen håller väldigt hög nivå, men spelar vi som vi ska vinner vi. Jag tippar vinst 4-1.

Köp dina andelar på atg.se/shl för att spela med Martin och HV71!